Oboren rekord Sergeja Bubke!

Francuski skakač s motkom Reno Lavileni oborio je rekord legendarnog Sergeja Bubke iz 1993. godine!

Izvor: SO

Subota, 15.02.2014.

18:20

Default images

On je u Donjecku preskočio 6,16 metara, čime je prestigao Bubku, koji je tokom decenije postepeno podizao svetski rekord od 5,94 metra do za njega konačnih 6,15, takođe u Donjecku.

"SVETSKI REKORD!!!!!! 6,16 metara iz prvog pokušaja! Ovo je neverovatno, i dalje letim“, napisao je oduševljeni Lavileni na Tviteru.



Francuz je posle nebeskog skoka rekao da želi da preskoči i 6,21 metara, a potom je otkrio da je promenio motku između uspešnog skoka na 6,01m i skoka kojim je postavio rekord.

"Bilo je potpuno ludo. Želeo sam da dam svoj maksimum, ovo je neverovatno. Tražio sam da preskačem 6,16 metara baš ovde u Donjecku, to mi je delovalo kao najbolje mesto da probam da oborim rekord pošto je i najbolji bio prisutan“, rekao je 27-godišnji Lavileni aludirajući na Bubkino prisustvo.
Beta/AP
Lavileni je aktuelni olimpijski šampion i svetski vicešampion na otvorenom. Visok je 176 cm i ima 69 kilograma.

Svetski rekord na otvorenom i dalje drži Bubka, koji je 1994. godine u Sestrijereu preskočio 6,14 metara. Ukrajinac je izjavio da nije tužan, nego ponosan, kao i da je Lavileni njegov idealan naslednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: