Sport: Milka Forcan na čelu VSS

Jedna od najuspešnijih poslovnih žena u Srbiji Milka Forcan mogla bi da postane predsednica Vaterpolo saveza Srbije, prenosi “Sport”.

Izvor: JT

Petak, 27.12.2013.

10:39

Default images

Kako prenosi taj list, razgovori sa gospođom Forcan su u toku i prve, nezvanične informacije ukazuju da je ona zainteresovana da dođe na čelo najtrofejnijeg srpskog sporta.

44-godišnja Milka Forcan je poslovnu karijeru najvežim delom izgradila u Delta Holdingu, u kojem je radial od 1992. do 2010. godine. Deltu je napustila kao potpredsednik Holdinga.

Ukoliko prihvati čelno mesto srpskog vaterpola, Milka Forcan će prvo morati da se suoči sa dugom u iznosu od oko 1,3 miliona evra.

Kriza u vaterpolu traje već neko vreme, a kulminacija je došla u martu ove godine smenom Velibora Sovrovića. Na kratko je prekinuta polovinom septembra, kada je za predsednika izabran Zoran Babić, međutim, on je dva meseca kasnije podneo ostavku, poštujući stav predsednika Srpske napredne stranke, čiji je član, Aleksandra Vučića, da njeni članovi ne treba da budu na čelu sportskih saveza i klubova.

Ukoliko Milka Forcan bude izabrana za predsednicu Vaterpolo saveza Srbije, to neće biti njen prvi izlet u sport, pošto je od 2011. godine član Izvršnog odbora Unije teniskih profesionalaca Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: