"Odluka o Plušenku posle EP"

Ruska klizačka federacija još nije odlučila o eventualnom ucešću olimpijskog vicešampiona Jevgenija Plušenka na ZOI u Sočiju, u ekipnoj konkurenciji.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.12.2013.

12:42

Default images

Plušenko je posle osvajanja drugog mesta na nacionalnom šampionatu Rusije najavio da će na Igrama nastupiti samo u timskoj konkurenciji, kako bi omogućio nekom drugom da se takmiči u individualnoj.

"Plušenko je govorio pod uticajem jakih emocija. Konačnu odluku o tome ko će predstavljati Rusiju na Igrama donećemo posle prvenstva Evrope u Budimpešti u januaru", rekao je generalni direktor Ruske klizačke federacije Valentin Pisejev.

On je istakao da nije logično ono što je Plušenko izjavio, pošto pravila jasno nalažu da isti sportista treba da predstavlja zemlju u obe konkurencije – u timskoj, koja je prva na programu u Sočiju, pa u individualnoj. Kako je naglasio, zamena može da dođe u obzir jedino u slučaju povrede prijavljenog sportiste.

"Ne znaju svi sportsiti tačna pravila, a Plušenko želi da se takmiči na Igrama. Sve će zavisiti samo od njegovog zdravlja", rekao je Pisejev i stavio do znanja da Plušenko rizikuje da izazove ogromno razočaranje u sportskoj javnosti ukoliko ne bude klizao na Igrama, a Kovtun bude izabran kao predstavnik u muškoj konkurenciji.

Olimpijski šampion iz Torina 2006. Plušenko zauzeo je u sredu na šampionatu Rusije drugo mesto iza 18-godišnjeg Maksima Kovtuna.

Jedan od najboljih klizača svih vremena nije uspeo da izvede svoj čuveni četvorostruki tulup, sto je pošlo za rukom Kovtunu. koji je izveo i četvorostruki salhof.

Trostruki svetski i sedmostruki evropski šampion je letos bio podvrgnut operaciji leđa, kako bi što spremnije dočekao Igre u Sočiju.

Ekipno takmičenje biće prvi put u istoriji održano na ZOI u Rusiji i na njemu će učestvovati deset zemalja u sve četiri discipline. Igre u Sočiju biće održane od 7. do 23. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: