Sale: Radom ćemo opet biti velesila

Novi selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je u intervjuu za B92 da veruje da radom naša reprezentacija ponovo može da postane velesila.

Izvor: JT

Sreda, 25.12.2013.

16:59

Default images

Đorđević je u sredu zvanično preuzeo ‘orlove’, a na mestu selektora nasledio je Dušana Ivkovića. Prvo veliko takmičenje koje očekuje Đorđevića biće Svetsko prvenstvo u Španiji.

S obzirom da sam ovde, naravno da se ne plašim izazova. Velika je odgovornost, ali i čast biti selektor Srbije. Jednostavno, u mom shvatanju košarke postoji jedino takmičenje sa najvećima. Kada se radi o reprezentaciji, Srbija je najveći mogući izazov, a ja se nadam da ću veliki deo entuzijazma preneti na igrače, ali i sve ostale u timu”, rekao je Đorđević za B92.

Đorđević je istakao da ima veliku želju da vrati kult reprezentacije, kao i da vrlo dobro zna kako to da učini.

Želim da uspostavim kontakt i lični odnos sa svim kandidatima i da im u zavisnosti od forme, kvaliteta i ponašanja uručim poziv. Kult se stvara pobedama, titulama, medaljama, nismo više velesila, ali nam niko ne brani da radom to ponovo postanemo”, naglasio je Đorđević.

Legendarni srpski košarkaš rekao je da će svi u stručnom štabu morati da se koncentrišu na kratkoročne planove, zato što vremena nema puno.

Nema se puno vremena, svako prvenstvo je važno, posebno što smo poslednjih godina neke preskočili. Nemamo prava da pravimo dugoročne programe. Svi će morati da shvate da je svaka godina najvažnija, svaka utakmica i svaki trening, jer jedino tako možemo do dobrih rezultata. S druge strane, postoji period za dobar plan, program i sastanke na kojima treba da poslušam pametnije, iskusnije i bolje trenere od sebe, i da se košarkaško zlato koje oni poseduju prenese na teren, koji će biti pokazatelj našeg uspeha”, istakao je Đorđević.

Na pitanje da li se slučajno plaši da ne bude pogrešno shvaćen, podsećajući na slučaj Siniše Mihajlovića na klupi fudbalske reprezentacije, Đorđević je rekao:

Nema razloga da ne budem dobro shvaćen, pričaću košarkom, koju svi razumemo, da bismo došli do dobrih rezultata. Mnogi naši igrači imaju veliki broj medalja sa raznih takmičenja, a to je pokazatelj da i oni koji su sada u zrelom dobu mogu da naprave dobar rezultat. Uspeh je relativan pojam, ali se generalno nadam da ću igračima uspeti da prenesem ono po čemu smo bilo poznati, a to je da se do poslednje sekunde ne predajemo i da nikome ne priznajemo da su bolji od nas”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: