B92: Smenjen Zoran Stojadinović

Odbor za hitna pitanja Crvene zvezde smenio je sportskog direktora Zorana Stojadinovića, saznaje B92.

Izvor:

Ponedeljak, 23.12.2013.

18:15

Default images

Kvartet najiskusnijih igrača Crvene zvezde (Miloš Ninković, Dragan Mrđa, Nikola Mijailović i Boban Bajković) takođe je prisustvovao sastanku i izneo svoj stav povodom finansija.

Odbor za hitna pitanja, koji čine Dragan Džajić, Ivica Tončev, Slaviša Kokeza, Branko Radujko i Nebojša Čović lišio je funkcije Stojadinovića, ali je prva tačka zasedanja bila isplata zaostalih primanja prvotimcima.

Sportski direktor nije prisutvovao sastanku, jer se nalazi u Barseloni. On je u klub iz Ljutice stigao zajedno sa novom upravom krajem prošle godine, a za vreme svog mandata doveo je četiri igrača – Abiolu Daudu, Luisa Garida, Migela Arauha i mladog Milana Jokića iz Partizana.

"Crvena zvezda se zahvaljuje Stojadinoviću na saradnji i svemu što je učinio za klub i razrešava ga dalje dužnosti sportskog direktora", saopšteno je posle sednice na stadionu Zvezde.

Još uvek nije poznato ko će i kada zauzeti mesto sportskog direktora. U medijima se poslednjih nedelja spominju imena sportskog direktora Napretka iz Kruševca Vladimira Matijaševića i Nebojše Krupnikovića, koji je posle igračke uloge u nemačkom Hanoveru obavljao nekoliko funkcija u upravi.
Beta/AP
Spominjan je i bivši direktor za sportska pitanja Goran Bunjevčević, ali je u svojoj izjavi za B92 rekao da ga "ne zanima fudbal".

Miloš Ninković i Boban Bajković nešto ranije su napustili sastanak, dok su u sali za sastanke i dalje levi bek i najbolji strelac crveno-belih.

Ninković je prilikom izlaska rekao da je dobio obećanje da će novac biti uplaćen do kraja nedelje, napomenuvši da će prva sredstva biti prosleđena mlađim i slabije plaćenim saigračima.

Cela situacija, koja je tinjala gotova ceo prvi deo sezone, eskalirala je kada su Nikola Mijailović i Miloš Ninković na radiju B92, u okviru emisije "Sa terena", otvoreno optužili Stojadinovića da kvari atmosferu u timu.

Iz Zvezde je navedeno da će biti sankcionisan svaki dalji sličan istup igrača i članova stručnog štaba u medijima.

"Svaki dalji nastup igrača i članova stručnog štaba u medijima, a koji se tiče kršenja klupske discipline, mešanja u rad kluba i kršenja klupskog pravilnika biće tretiran kao najteži disciplinski prekršaj i u skladu sa tim sankcionisan", navedeno je iz Zvezde.

Odbor za hitna pitanja je konstatovao da se ciljevi i ambicije kluba neće menjati.

"Osvajanje šampionske titule ostaje prioritet broj jedan. Klub će u tom smislu preduzeti sve neophodne aktivnosti u prelaznom roku i pripremnomn periodu ka ostvarivanju tog cilja".

Pripreme fudbalere Crvene zvezde za prolećno deo sezone počeće 10. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: