Ignjatovićevoj zlato u slalomu!

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović osvojila je zlato u slalomu na Univerzijadi u Trentinu u noćnoj trci.

Izvor: JT

Petak, 20.12.2013.

20:58

Default images

Ignjatovićeva je do najsjajnijeg odličja došla ukupnim vremenom od 1:38.42 minuta, sa 36 stotinke prednosti u odnosu na Švajcarkinju Margo Givel.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla se Martina Dubovska iz Češke.

Ignjatovićeva je na taj način donela Srbiji treće zlato u Trentinu, a četvrtu medalju ukupno. Prethodno je Milanko Petrović osvojio dve zlatne medalje, po jednu u bijatlonu i skijaškom trčanju, uz još jednu bronzu.

Nevena je, takođe, tako donela najveći uspeh u alpskom skijanju našoj zemlji od 2005. godine, kada je Jelena Lolović na Univerzijadi u Insbruku bila zlatna u spustu. Lolovićeva je na toj Univerzijadi osvojila i dva srebra, u superveleslalomu i veleslalomu, da bi se dve godine ranije, u Tarviziju, okitila bronzom u veleslalomu.

Posle prve vožnje, Ignjatovićeva je imala ubedljivu prednost ispred dve slovačke takmičarke Jane Gantnerove i Barbore Lukacove. U drugom laufu istakla se Givelova, koja je rano izbila na vodeću poziciju, ali je Nevena ponovo odlično oskijala i zasluženo trijumfovala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: