Sjajna Srbija u finalu SP!

Srpske rukometašice plasirale su se u finale Svetskog prvenstva u našoj zemlji, pobedom nad Poljskom sa 24:18.

Izvor: JT

Petak, 20.12.2013.

17:45

Default images

Izabranice Saše Boškovića odigrale su sjajno, vodile su tokom celog susreta, u nekoliko navrata imale i dvocifrenu prednost, i zasluženo slavile.

U borbi za titulu, u nedelju od 17.15, u „Kombank areni“, naše rukometašice igraće sa selekcijom Brazila, koja je pobedila Dansku sa 27:21. utakmica za treće mesto igra se u 14.30 istog dana.

Najbolja u našem timu bila je kapiten Andrea Lekić sa osam golova, Dragana Cvijić je postigla pet, a Sanja Damnjanović jedan manje.

Po dva puta strelci su bile Jelena Živković i Svetlana Ognjenović, dok su po jedan gol postigle Jelena Popović, Jelena Erić i Jelena Nišavić.

Kod Poljakinja, četiri gola postigla je Karolina Šved-Orneborg.

Susret između Srbije i Poljske ostaće upamćen i po tome što je postavljen novi rekord u broju gledalaca na Svetskim prvenstvima, pošto je utakmicu pratilo 18.236 ljudi.

Tok meča:

Utakmica je počela napadom za našu zemlju i prvu priliku iskoristila je Sanja Damnjanović za vođstvo na startu. Usledili su promašaji na obe strane, ali su naše rukometašice bile bolje, dom izjednačenja Poljakinja preko Gžib u četvrtom minutu.

Već u sledećem napadu Andrea Lekić je sa velike distance pokušala, ali je pogodila golmana Poljske, a naše rukometašice iskoristile konfuziju rivalki i odbrani. Damnjanovićeva je imala šansu da na isti način zatrese mrežu Poljske, ali je šutirala preko gola.
Starsportphoto
Naš tim se odlično branio, ali nije pronalazio prava rešenja u napadu u minutima koji su sledili, a sve se promenilo na početku osmog minuta, kada je Jelena Erić dovela Srbiju u vođstvo 2:1.

Srbija nije dugo zadržala prednost, pošto je Šiodmijak brzo izjednačila, ali je Jelena Popović već u sledećem napadu donela novo vođstvo - 3:2. Katarina Tomašević briljirala je na golu naše reprezentacije, a posle stative, Svetlana Ognjenović i Andrea Lekić su odvele Srbiju na plus tri - 5:2.

Niz našeg tima prekinula je Vojtašova, a zajedno sa Nijedzvijedz primakla je Poljsku na gol zaostatka, ali je Ognjenovićeva drugim golom donela Srbiji 6:4, pre nego što je Lekićeva ponovo bila precizna. Do tada maksimalna četiri gola prednosti Srbiji je odmah donela Dragana Cvijić golom u 17. minutu.

Posle niza promašaja na obe strane, Cvijićeva je povisila na 9:4, da bi Lekićeva nastavila seriju i sa dva sjajna pogotka odvela Srbiju na 11:4.

Kulvinska je u 23. minutu prekinula niz našeg tima, ali je Cvijićeva odgovorila u sledećem napadu za 12:5. Stasijak je bila strelac šestog gola za Poljakinje, pošto je Damnjanovićeva dobila žuti karton, a potom se Tomaševićeva ponovo istakla na golu, pre nego što ju je zamenila Risovićeva.
Starsportphoto
Sedam golova prednosti ponovo je Srbiji donela Lekićeva sa sedam metara, za vođstvo 13:6, a Cvijićeva je povisila na plus osam, a pošto su do kraja poluvremena mreže mirovale, na odmor se otišlo sa 14:6.

Prvi gol u drugom poluvremenu postigla je Jelena Živković, a Cvijićeva je donela Srbiji plus deset (16:6) već u sledećem napadu. Lekićeva je nastavila niz, da bi se naša odbrana postarala da Poljakinje budu 14 minuta bez gola, pre nego što je Johimek postigla pogodak za 17:7.

Cela Arena pozdravila je taj pogodak, a Poljakinje su smanjile na jednocifrenu prednost preko Kudlačove. Deset golova prednosti Srbiji je vratila Damnjanovićeva sjajnim golom u padu iz veoma teške pozicije (18:8).

Poljakinje su se malo probudile u narednim minutima, ali je posle dva uzastopna gola rivalki, Damnjanovićeva briljirala i Srbiji donela 20:11.

Selekcija Poljske je tada pretila, prišla je na šest golova razlike (21:15), ali su naše rukometašice tada zaigrale bolje u odbrani, a potom je Lekićeva sedmim golom prekinula seriju rivalki.

Poljakinje su igrale angažovanije u poslednjim minutima, ali je Lekićeva novim golom u 58. minutu rešila sve dileme - 23:18. Do kraja susreta, Jelena Živković je postigla svoj prvi gol na utakmici, dok je Lekićeva pokušala sjajnim cepelinom da poveća prednost u poslednjem minutu, ali je ostalo 24:18 i usledilo je veliko slavlje u Areni. Lekićeva je nezgodno doskočila tom prilikom, ali bi trebalo da bude spremna za finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

215 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: