Gocić kapiten vaterpolista Srbije

Vaterpolista mađarskog Solnoka Živko Gocić imenovan je za kapitena reprezentacije Srbije, što smatra velikim priznanjem.

Izvor: SV

Petak, 06.12.2013.

16:56

Default images

On ima 31 godinu, za nacionalni tim je odigrao 284 mečeva, a u karijeri je nastupao za Partizan, Niš, italijansku Ortiđiju, moskovski Dinamo i Latinu iz Madrida.

"Velika je to stvar, može da zvuči kao kliše, ali velika, velika mi je čast što mi je pripala ta uloga. Nije mnogo ljudi imalo tu čast", rekao je Gocić.

Osvajaču zlatne medalje na šampionatu Evrope 2012 vest o novoj ulozi u reprezentaciji preneo je selektor Dejan Savić.

"Pred mene je stavljen jako težak zadatak, da nastavim u tom pravcu, ali uz pomoć saigrača biće mi lakše da nosim to breme. Biti kapiten reprezentacije je i velika obaveza jer treba da nastavim ono što su moji prethodnici započeli, a to je postavljanje velikih rezultata i osvajanje medalja na svim takmičenjima ", istakao je Gocić.

On će na mestu kapitena zameniti Vanju Udovičića, koji je na kraju prošle sezone završio profesionalnu karijeru i postao ministar omladine i sporta Srbije.

"Sigurno da ću zvati Vanju, ali mi smo tu ista generacija tako da je i on ponekad mene pitao za neke savete, sada ću ja njega šta mi u suštini valja činiti", zaključio je Gocić, koji će kao kapiten debitovati u utorak u 18.00, kada će reprezentacija Srbije dočekati Rumuniju na Tašmajdanu u drugom kolu grupe A Svetske lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: