Radonjić: Zicer nas delio od ponosa

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić žali za promašajem u poslednjem napadu nakod povratku posle +18 za Makabi.

Izvor: AK

Četvrtak, 28.11.2013.

22:31

Default images

DeMarkus Nelson je imao šansu da sruši Makabi u Pioniru, ali se okliznuo pod košem, pa su Izraelci slavili 78:76.

"Zicer nas je delio od velikog zadovoljstva i ponosa koji nas je krasio u ovom duelu. Bilo bi zasluženo i da smo mi dobili“, rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je zamerio i sudijama zbog pojedinih odluka u finišu utakmice kada se lomio rezultat.

"Imali smo dve situacije u kojima smo mogli da imamo prednost, bacanja Blažiča, neću da pričam o suđenju, i kod Dženkinsa, dao je koš, on nije priznat. U tim momentima smo mogli da steknemo prednost i na kvalitet Makabija bilo bi nam lakše da budemo u igri, nego što je slučaj bio, oni su iskoristili prednosti koje imaju u odnosu na nas", rekao je crnogorski stručnjak.

Zvezda je ponovo bila u velikom zaostatku na svom parketu, pa a na kraju je delio samo jedan napad od pobede.

"Fenomenalan ambijent, na 18 razlike svi su bili uz nas. Krenuli smo dobro, nismo uspeli da steknemo prednost koja je bila realna, dozvolili smo da se Makabi vrati i dođe do rezultata koji nije bio objektivan. Početak treće četvrtine loša odbrana, to se reflektovalo na konfuzan napad i došlo do 18 razlike. Za sve je izgledalo nedostižno osim za nas i naše navijače. Vratili smo se i uspeli da dođemo do kompozicije koja je bila adekvatna onome što smo tražili, a to je da se vratimo u meč, i dobrom odbranom, preciznim napadom došli do situacije da smo faulom dobili poslednju loptu i zicer koji nismo realizovali. Teško je sada komentarisati, ali imati loptu za pobedu posle takve utakmice je značajno za nas", rekao je Radonji.

Crveno-beli iz sedam utakmica imaju dve pobede, a predstoji im gostovanje u Atini protiv direktnog rivala u borbi za Top 16, Panatinaikosa.

"Naravno da treba pokušati da se što pre zaboravi meč zato što ujutro krećemo za Novo Mesto i treba se prebaciti na duel koji moramo dobro da odigramo, uprkos problemima, kojih bi moglo da bude još. Nadam se da će nam se početi vraćati, jeste da je povratak Zvezde u Evroligu nešto što smo priželjkivali, bilo je bitno da budemo konkurentni, u Tel Avivu najlošije igrali, ali ćemo se potruditi da dobijemo naredne tri utakmice i pokušamo čak da prođemo u Top 16. Biće teško, zbog našeg rasporeda, moramo se okrenuti evidentno u otežavajućim okolnostima", istakao je trener Zvezde.

Crveno-beli će biti oslabljeni u Novom Mestu za vikend.

"Za sada je sigurno Katić van stroja, Radenović isto, a rizik nas je doveo do toga da on neće biti u timu u Sloveniji", zaključio je Radonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: