Žurnal: Sale Đorđević novi selektor

Proslavljeni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević navodno je pristao da preuzme vođenje reprezentacije Srbije, prenosi „Sportski žurnal“.

Izvor: JT

Sreda, 27.11.2013.

08:13

Default images

Pored Đorđevića kandidati za naslednika Dušana Ivkovića na klupi ’orlova’ bili su i Saša Obradović i Igor Kokoškov, a pominjao se i Aleksandar Kesar.

„Žurnal“ ističe da se potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga prethodnih dana sastao sa Đorđevićem u želji da otkrije njegovu zainteresovanost za rad u državnog tima i od njega je dobio potvrdan odgovor.

Taj list ističe da je Srbija tako praktično dobila selektora, ali su nas iskustva u ovoj zemlji, ipak, naučila da nijedan posao nije gotov dok ugovor nije potpisan.

Za sada Bodiroga i Đorđević nisu pričali o finansijskim detaljima ugovora, ali je sigurno da Ivkovićev naslednik neće raditi volonterski, kakav je slučaj bo sa njim.

Đorđević je sa nacionalnim timom osvojio gotovo sve, sa Jugoslavijom je po jednom bio svetski šampion i olimpijski vicešampion, a tri puta se peo i na krov Evrope. Tokom igračke karijere, branio je boje Partizana, Olimpije iz Milana, Fortutuda iz Bolonje, Portlanda, Barselone, Reala, Skavolinija i Armani Džinsa.

Trenersku karijeru započeo je upravo na klupi Armani Džinsa 2006. godine, koji je vodio samo godinu dana, da bi potom bio još trener Benetona, u sezoni 2011/12. Od leta prošlog leta je bez angažmana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: