Dario Frankiti objavio povlačenje

Četvorostruki Indycar šampion Dario Frankiti objavio je da je primoran da završi karijeru zbog teških povreda koje je zadobio na trci u Hjustonu prošlog meseca.

Izvor: JT

Petak, 15.11.2013.

14:57

Default images

Britanski vozač je povredio kičmu tokom te trke, a zbog njihove ozbiljnosti odlučio je da posluša savete lekara i kaže da je bilo dosta.

Od udesa u Hjustonu, imao sam najbolju moguću lekarsku negu i veoma sam zahvalan na tome. Mesec dana je prošlo od nesreće i lekari su rekli da je njihovo mišljenje da moram da prestanem sa trkama. Jasno su mi stavili do znanja kakvi su rizici i da bi bi dalje bavljenje ovim sportom moglo ozbiljno da utiče na moj život. Zbog toga nemam drugu opciju, osim da završim karijeru“, rekao je Frankiti.

Frankiti se smatra jednim od najboljih vozača koji se takmičio u Indycar seriji, a pored četiri titule, tri puta je trijumfovao na legendarnoj trci „Indijanapolis 500“.

Trkanje je bilo moj život poslednjih 30 godina i teško je pomisliti da je ta vozačka strana završena za mene. Zaista sam se radovao narednoj sezoni sa Čip Ganasi rejsingom i cilj mi je da jurim četvrtu pobedu na Indiju i petu titulu“, rekao je Frankiti, „Nadam se da ću posle nekog vremena, pored staze biti uključen u Indycar seriju. Volim ovo trkanje i želim da bude još uspešnije. Trenutno sa Čipom Ganasijem razmatram kako bih ostao uključen u rad tima“.

Frankiti je tokom karijere u Sjedinjenim Državama ostvario 31 pobedu, što ga stavlja na osmo mesto po trijumfima na listi svih vremena, uz 33 pol pozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: