LŠ: Zvezda pala na petercima

Vaterpolisti Crvene zvezde eliminisani su od Pro Reka na peterce u baražu za Ligu šampiona.

Izvor: SO

Subota, 09.11.2013.

16:55

Default images

Zvezda je u uzavreloj atmosferi na Tašu nadoknadila četiri gola zaostatka iz Italije 11:7 (3:1, 2:3, 3:2, 3:1), ali su domaći promašili čak tri peterca i Pro Reko je prošao dalje.

Poslednji peterac promašio je Strahinja Rašović, koji je pogodio stativu, a prethodno je Tempesti odbranio udarce Vapenskog i Viktora Rašovića. Za Pro Reko su promašili Janović i Đorđeti.

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Strahinja Rašović sa tri gola, Andrija Prlainović i Marko Avramović upisali su po dva, koliko su dali Filjoli i Ivović za Pro Reko. Na golu Crvene zvezde bio je odličan Denis Šefik, koji je zabeležio čak 16 odbrana.

U prvom poluvremenu Zvezda je imala vođstvo 5.2 i napad sa igračem više, ali su se gosti odbranili i potom dali dva gola do kraja drugog perioda. Ipak, crveno-beli se nisu predavali – sjajni Strahinja Rašović je vodio Zvezdu, koja je u nekoliko navrata imala tri gola prednosti.

Propustila je ekipa Dejana Savića dva napada sa igračem više za +4 u poslednjoj deonici, ali napokon su iskoristili šansu golom Avramovića na 1,4 sekunde do kraja – 11:7.

Na kraju su odlučivali peterci, Šefik je dva puta odbranio udarce rivala, ali na drugoj strani nije bilo dovoljno sreće i Zvezda je ostala bez grupne faze.

Italijanski tim će igrati u A grupi Lige šampiona, gde su još Eger (Mađarska), Jug (Hrvatska), Barseloneta (Španija), Olimpijakos (Grčka) i pobednik dvomeča Solnok (Mađarska)/Primorje (Hrvatska).

Prolaz dalje već je obezbedio Radnički, koji je eliminisao Vuljagmeni.

Tekstualni prenos meča:

Starsport
Već u prvom napadu Zvezda je povela golom Kljajevića sa centarske pozicije. Šefik je bio raspoložen na golu, dva puta je odbranio šut kada je rival imao igrača više, ali ni crveno-beli nisu iskoristili svoju šansu da dupliraju prednost.

Prvu su propustili, ali drugu nisu – Prlainović je bio precizan i Zvezda je povela sa 2:0, ali već u sledećem napadu Felugo je postigao prvi gol za goste posle isključenja Rađena.

Serija golova se nastavila – mladi Viktor Rašović inteligentnim lobom vratio je domaće na +2 na kraju prve četvrtine (3:1).

Početkom druge deonice ekipe su razmenile po gol – Filjoli na jednoj, a onda i Prlainović na drugoj strani. Bilo je mnogo isključenja, Italijani su pogodili okvir gola, a na suprotnoj strani Zvezda je pogotkom Vukčevića iz odbitka prvi put došla do tri gola prednosti (5:2).
Starsport
Crveno-beli imali su igrača više za prednost od četiri gola, ali nisu ga iskoristili, da bi zatim Ivović smanjio na 5:3 nakon što je lopta prošla ispod Šefikove ruke u mrežu. Domaći su izgubili loptu, a Pro Reko je ponovo dobio igrača više i realizovao ga je preko Đorđetija (5:4).

Do kraja poluvremena Rađen i Vukčević pogađali su okvir gola i ostao je samo gol prednosti za crveno-bele.

Početkom drugog poluvremena Zvezda je preko Strahinje Rašovića prekinula nešto duži post i povela je sa 6:4. Međutim, usledila je izvanredna šrauba Lapene, kojom je Pro Reko ponovo došao na samo gol zaostatka.

Crveno-beli nisu odustajali, ponovo je Strahinja Rašović bio strelac, 7:5. Usledio je kontrafaul, a Strahinja Rašovič bio je u naletu, ponovo je bio izuzetno precizan sa levog boka za vođstvo 8:5.
Starsport
Taman kada se probudila nada na Tašu, Ivović je bio precizan za 8:6, što je bio rezultat na kraju trećeg perioda.

Golom Avramovića Zvezda je ponovo stigla do +3, ali već u sledećem napadu i Filjoli je iskoristio nepažnju odbrane rivala i smanjio na 9:7. Na pet minuta do kraja Rađen je uputio sjajan šut za 10:7.

Imali su crveno-beli dva napada sa igračem više da dođu do magičnih +4, ali su se oba puta spetljali – jednom nisu ni uputili šut ka golu, a drugi put im je lopta skliznula sa ruke.

Ipak, crveno-beli su briljirali u odbrani i dobili su novu šansu – iskoristili su lošu odbranu gostiju, a Avramović je sa desnog krila pogodio za 11:7 na nešto više od sekunde do kraja.

Pro Reko je bio uspešniji u izvođenju peteraca i prošao je dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: