Njukasl hteo da kupi svog igrača

Sportski direktor engleskog premijerligaša Njukasla Džo Kinir još jednom je izazvao osmeh javnosti širom Ostrva, pošto je želeo da kupi igrača svog kluba.

Izvor:

Ponedeljak, 04.11.2013.

17:42

Default images

Kinir je nedavno čelnike drugoligaša Birmingema pitao pod kojim uslovima bi prodali Šejna Fergusona, posle meča koji je tim Nikole Žigića dobio 2:1, a upravo Ferguson bio jedan od najzaslužnijih za pobedu. Ljudi iz Birmingema su se prvo nasmejali da bi, kada bi shvatili da je Kinir ozbiljan, objasnili čoveku da je Šejn na pozajmici iz njegovog kluba.

Džozep Patrik Kinar nastupao je 196 puta za Totenhem, da bi poslednju godinu svoje 11-godišnje karijere proveo u Brajton and Hovu. Dres Republike Irske oblačio je 26. šuta.

Trenersku karijeru počeo je kao pomoćni trener u Al Šababu, da bi nakon toga vodio Nepal i Indiju, pre nego što je 1992. godine došao na klupu 'Lude družine" iz Vimbldona.

Kinar je sa Vini Džounsom, Robijem Erlom, Brajanom Mekalisterom i drugovima uspevao nekoliko sezona da dovede tim do gornje polovine gornjeg dela tabele, usput pokupuvši nekoliko nagrada za trenera meseca u Premijerligi.

1996. odbija poziciju selektora svoje zemlje, da bi te iste godine doveo Vimbldon do polufinala oba domaća Kupa, dok je u ligi završio kao osmi. Međutim, kada su Norvežani kupili klub krajem godine uveliko se pričalo da će Kinara zameniti norveški strčnjak, ali se to ipak nije dogodilo.

Džo je ostao još dve godine, da bi protiv Šefild Venzdeja u martu 1999. godine doživeo srčani udar koji ga je odvojio od fudbala skoro godinu dana. U međuvremenu, ekipu je preuzeo Egil Olsen a Vimbldon je na kraju te godine završio u drugoj ligi.

Inače, Kiniru to nije prvi gaf otkako je letos došao na čelo kluba sa severa Engleske.

On je u jednom od svojih prvih obraćanja novinarima opsovao 50-ak puta izveštača "Dejli mejla" na konferenciji za štampu , a zatim nije umeo ni da izgovori imena igrača Njukasla. Pa je tako Johana Kabaja nazvao Johan Kebab, Hatema Ben Arfu - Ben Afra, a Šolu Ameobija, Abebobi.

Ovaj video klip sadrži eksplicitne reči, pa kao takav nije preporućljiv za mlađe od 18 godina.



Ekipa Njukasla trenutno zauzima 10. mesto na tabeli Premijer lige sa 14 bodova, 11 manje od vodećeg Arsenala, a u nedelju je u malom derbiju savladala ekipu londonskog Čelsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: