Veber: Nemam više motivacije

Australijanac Mark Veber rekao je da Formulu 1 napušta jer više nema motivacije za borbu u "najbržem cirkusu" na svetu.

Izvor: AK

Utorak, 29.10.2013.

14:18

Default images

"Mislim da kako ste sve bliže zalasku svoje karijere pronađete neke male stvari koje vas uvere da više ne uživate kao pre. Imam 37 godina i odvozio sam preko 215 trka“, rekao je Veber.

Veber je bio na korak od titule 2010. godine, a naredne sezone takmičiće se u Svetskom šampionatu izdržljivosti u kojem će voziti za Porše.

"Da sam osvojio titulu 2010, mislim da ne bi bila najbolja odluka da sam se tada povukao. Ali, to se nije dogodilo. Ali na kraju dana, i dalje poštujem protiv koga se trkam i kako tome pristupam. Međutim, dođe vreme kada morate doneti ispravnu odluku", rekao je Australijanac.

U tekućoj sezoni vozio je znatno lošije nego prethodnih godina, a on kao razlog navodi promenu guma.

"Najveći problem za mene je bila promena guma sa Bridžston na Pireli. To je nešto što mi vozači moramo sami da svladamo, ali vidimo da promena guma u istoj porodici može sve da preokrene. Vidite kako se u Lotusu promenila situacija s vozačima od male promene sa trenutnim gumama“, istakao je Veber.

Australijanac je zahvalan jer je imao mogućnost da vozi bolide Adriana Njuika.

"Adrian Njui je glavni razlog što sam nastavio da vozim. Voziti njegove bolide je ogromna čast“, zaključio je Veber.

Posle 16 trka Veber je peti u generalnom plasmanu sa 148 bodova, dok je njegov timski kolega Sebastijan Fetel tri trke pre kraja obezbedio odbranu titule sa 332 boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: