Ožije doneo titulu i VW

Francuz Sebastijen Ožije ostvario je fenomenalan trijumf na reliju Španije u svom Polu, donevši Folksvagenu prvu titulu konstruktora u Svetskom reli šampionatu.

Izvor: AK

Nedelja, 27.10.2013.

18:00

Default images

Drugi je reli završio njegov timski kolega Jari-Mati Latvala sa 32,9 sekundi zaostatka, iako je Finac u poslednji dan ušao sa 28 sekundi ispred Francuza.

Treći je završio Miko Hirvonen u Sitroenu DS3, a za njim Belgijanac Tjeri Nojvil u Ford Fijesti RS.

Ožije, koji je ranije ovog meseca potvrdio titulu u konkurenciji vozača, pretposlednju rundu sezone počeo je dominacijom u petak tokom noćne vožnje.

Probušena guma koštala ga je minut u subotu, pa je poslednji dan relija krenuo sa 42 sekunde zaostatka za Jari-Matijem Latvalom. Dok se većina vozača mučila sa prašinom u vazduhu, Ožije je uspeo da nadoknadi 20 sekundi.

Do pretposlednjeg brzinca Francuz je već bio lider, doduše zahvaljujući i usporavanju Latvalinog automobila, koji je na kraju bljuvao vatru. Finac je u međuvremenu odustao od borbe, pa je Ožije trijumfovao sa 30 sekundi prednosti.

Veliku ulogu u borbi za pobedu odigrao je vozač Sitroena Dani Sordo, koji je na svom terenu zaostajao samo 1,6 sekundi za Latvalom početkom poslednjeg dana, ali se slupao pred poslednji specijal relija.

Poslednji reli sezone vozi se u Velsu od 14. do 17. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: