Šon Edvards poginuo u Australiji

Britanski automobilista Šon Edvards, vodeći u generalnom plasmanu Porše Superkupa, poginuo je u nesreći u Australiji.

Izvor: JT

Utorak, 15.10.2013.

09:47

Default images

26-godišnji Edvards je bio suvozač u Poršeu 996 kada je taj automobil udario u zaštitnu ogradu na stazi „Kvinslend rejsvej“ u Viloubenku tokom privatnog testiranja.

Edvards je izgubio život pri udaru u ogradu od guma, a automobil se odmah zapalio. Svedoci kažu da je scena bila zastrašujuća.

Lokalne spasilačke službe su provele tri sata pokušavajući da iz zapaljene olupine izvuku vozača, 20-godišnjeg momka iz Brizbejna, koji se trenutno nalazi na intenzivnoj nezi sa povredama opasnim po život.

Edvards je pred samo finale sezone u Porše Superkupu, u Abu Dabiju, imao 18 bodova prednosti u odnosu na najbližeg rivala Nikija Tima iz Danske.

Šon Edvards je bio sin bivšeg vozača Formule 1 Gaja Edvardsa, koji je jedan od vozača koji su izvukli Nikija Laudu iz zapaljenog bolida na "Nirburgringu" 1976. godine.

Najveći uspeh Edvards je ostvario 2006. godine, kada je osvojio titulu u Evropskom GT3 šampionatu. Ove godine je bio veliki favorit za osvajanje titule u Porše Superkupu, posle sjajnih pobeda u Španiji, Monaku i Mađarskoj. Ove godine se paralelno takmičio i u Američkoj Le Man seriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: