Anri: "Ronaldo nije zaslužio naslov najboljeg"

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2002.

09:11

Default images
"Brazilac Ronaldo ne bi trebalo da bude nagrađen kao najbolji fudbaler Evrope u 2002. godini”, izjavio je u utorak francuski igrač Tjeri Anri.

"Nagrade bi trebalo da se dodeljuju na osnovu onoga što je igrač radio tokom cele sezone, a ne samo na osnovu onoga što je postigao na jednom jedinom turniru", kazao je Anri, napadač engleskog Arsenala, koji se trenutno nalazi u trening kampu francuske reprezentacije u Klerfontenu.

Anri je dodao da je zbunjen kada pogleda ko je sve u prošlosti dobijao nagrade. "Na primer, ne razumem zašto (igrač Real Madrida) Raul nikada nije nagrađen. To je malo čudno".

"Što se tiče ove godine, ne mislim da je Ronaldo bio najbolji igrač u Evropi", kazao je Anri.

Taj Brazilac je na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji bio najbolji strelac sa osam golova, uključujući dva u finalu protiv Nemačke.

Ronaldo, koji je u avgustu prešao u Real Madrid iz italijanskog Intera, sada je jedan od najozbiljnijih kandidata za najboljeg igrača Evrope 2002. godine. Tu nagradu on je već jednom primio - 1997. godine.

Anri je, međutim, izrazio uverenje da tu čast više zaslužuju Francuz Zinedin Zidan, Nemac Mihael Balak ili Brazilac Roberto Karlos.

"Kada vidite gol koji je postigao Zidan u finalu Lige šampiona - to nešto znači. Balak je bio odličan tokom cele godine, a Roberta Karlosa treba takođe nagraditi", rekao je Anri.

Englez Majkl Oven dobio je tu prestižnu nagradu 2001. godine.

Uprava stadiona Francuska, u Sen Deniju, odbacila je mogućnost da štrajk čuvara izazove nedostatak obezbeđenja na meču Francuska – Jugoslavija, koji se igra u sredu. Iako je jedna od firmi, S3G, najavila štrajk, još 4 firme obezbeđuju stadion, pa problema neće biti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: