Mihajlović: Ako ode Tole, idem i ja

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je da će u decembru podneti ostavku ukoliko se predsednik FSS Tomislav Karadžić povuče sa te funkcije.

Izvor: B92

Nedelja, 06.10.2013.

12:20

Default images

"Ne zavisi toliko od mene, ali ako Karadžić ostane, ja sam spreman za razgovor. U suprotnom idem, ko god da dođe. Zoran Laković i Karadžić su ljudi u koje imam poverenje", rekao je Mihajlović.

On je dodao da je sa 44 godine još mlad kao trener i da planira da u tom poslu ostane još 15 do 20 godina.

"Nadam se da ću imati posao u tom periodu, a da li ću raditi još negde kao selektor... Moja želja i san su bili da vodim Srbiju i nikad se neću kajati jer mi je to čast i zadovoljstvo", istakao je selektor "orlova".

Mihajlović je naveo da je pozitivno to što je reprezentacija podmlađena, a negativno to što se nije plasirala na Svetsko prvenstvo u Brazilu sledeće godine, iako to nije bio primarni cilj.

"Ima mnogo toga pozitivnog, a negativno je što se nismo plasirali na Svetsko prvenstvo. To je bio moj cilj, ne Saveza, a opšti cilj je plasman na neko od naredna dva takmičenja. Ja želim da napravim mentalitet ne samo da se kvalifikujemo, već i tamo nešto da napravimo", kazao je selektor.

"Orlovi" su s Mihajlovićem na klupi ostali bez plasmana na Svetsko prvenstvo u Brazilu, pošto su u svojoj kvalifikacionoj grupi iza Belgije i Hrvatske. Mihajlović je rekao da je treće mesto u kvalifikacionoj grupi za Svetsko prvenstvo "realan plasman", ali da ne znači da će tako biti ubuduće.

Srbija je sa Mihajlovićem na klupi odigrala 16 utakmica i ostvarila pet pobeda, tri duela završena su nerešeno, a pretrpela je osam poraza.

Mihajlović je i objavio spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Japanom i duel sa Makedonijom u kvalifikacijama za SP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

283 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: