Slavija - Partizan 5:1

Izvor: B92

Subota, 16.11.2002.

15:30

Default images

Fudbaleri Partizana poraženi su od Slavije sa 5:1 u revanš meču 2.kola kupa UEFA.

Strelci za češku ekipu bili su Vahoušek u 11. i 41.minutu,  Petrouš 87.minutu, Gedeon u 95. i Brazilac Da Silva u 110 minutu, dok je Vladimir Ivić u 90.minutu postigao jedini gol za crno-bele.

Fudbaleri Partizana od 67.minuta igrali su sa igračem manje, pošto je zbog crvenog kartona isključen Bajić. I pored ubedljivog poraza crno-beli su većim delom meča bili ravnopravan rival na stadionu u Pragu, ali su velike greške odbrane i isključenje Bajića "kumovale" na kraju, teškom porazu crno-belih.

Počelo je da gore ne može - već u 11.minutu veliku grešku načinio je Duljaj i praktično uštopovao loptu Vahoušeku koji je poklon sproveo u mrežu iza večeras dobroh Radiše Ilića. Na odmor Česi odlaze sa 2 gola nakon odlične akcije napadačkog reda Slavije,a odličan centaršut sa leve strane fenomenalnim udarcem glavom sa 10 metara (u same raklje gola Ilića) postigao je ponovo Vahoušek.

U drugom poluvremenu crno-beli uspevaju da uspostave terensku ravnotežu, ali je isključenje Bajića u 67.minutu donelo nove velike probleme treneru Tumbakoviću i što je najbitnije - brojčanu prednost fudbalerima Slavije na terenu.

i Kada je Petrouš u 87.minutu postigao gol iz penala ( nakon faula Radiše Ilića) činilo se da crno-belima nema spasa. Ipak, iz jedine precizne akcije u drugih 45.minuta Partizan dolazi do produžetaka – Ilić je poslao idealnu loptu na levo krilo, Trobok je dobro centrirao – a Vladimir Ivić sa 5 metara pogodio gol.

Medjutim, ni dodatni adrenalin nije pomogao – u dodatnih 30 minuta u Pragu je postojao samo tim Slavije – a kraj je najavio Gedeon golom već u 93.minutu ( oštar šut sa 20 metara u donji levi ugao). Fudbaleri Partizana nisu imali više snage da uzvrate, a veliku šansu Da Silve ( izašao sam ispred Ilića) golman crno-belih je odbranio.

Ipak, potpuno otvorenu igru jugoslovenskog šampiona kaznio je Da Silva u 110 minutu ( ponovo izašao sam ispred Ilića) i postavio konačnih 5:1.

Nakon meča, trener Ljubiša Tumbaković izjavio je da je ekipa Slavije zasluženo prošla dalje, a da njegovi fudbaleri nisu iskoristili šanse koje su imali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: