Miloš Glišić, novi biser Partizana

Mladi srpski košarkaš, član Partizana Miloš Glišić privukao je poslednjih nekoliko meseci pažnju cele Evrope.

Izvor: AK

Ponedeljak, 23.09.2013.

18:32

Default images

Ovaj momak je 2011. kao 12-godišnjak postao "crno-beli", a stigao je iz rodne Banjaluke. Sa 205cm prirodna pozicija bi mu u seniorskoj konkurenciji bila krilni centar, dok bi u NBA verovatno igrao nisko krilo.

Glišić se smatra najvećim talentom u Evropi u svom uzrastu, sa samo 14 godina igrao je za Srbiju na U16 EP, gde je stigao do idealnog tima. Posebnu pažnju ovom momku posvetila je španska Marka.

Ovog leta je prosečno beležio 14 poena i 7,6 skokova, što ga je dovelo do idealne postave U16 EP. Srbija je poražena u finalu u dramatičnoj završnici meča sa Španijom.

U januaru je bio MVP U15 internacionalnog kupa Evrolizing sa prosekom od 28 poena po utakmici.

Na NIJT turniru u Beogradu igrao je pet mečeva za juniore Partizana, a posebno se istakao u pobedi nad Cedevitom (93:76) sa 14 poena i 4 skoka.

Glišića odlikuje sjajna pokretljivost i fluidnost igre i pored visine. Ima sjajnu mehaniku šuta, brz i mekan izbačaj lopte, a u odbrani brzinom izluđuje rivale.

Sjajno čita blokove, ali mora da napreduje u kontroli lopte, ako želi da bude bolji i van reketa. To bi mu omogućilo da bolje kreira poziciju iz driblinga, što mu je trenutno najveći problem. Stručnjaci za njega kažu da je uvek "na pravom mestu u pravo vreme".

Sjajnim igrama u Partizanu i nacionalnoj selekciji privukao je pažnju brojnih evropskih timova, a od napretka u narednim godinama zavisiće i koliko će biti bitan na NBA draftu.

Miloš Glišić, ime koje treba zapamtiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: