Srbija - Hrvatska 1:1 posle drame

Fudbalske reprezentacije Srbije i Hrvatske igrale su 1:1 na stadionu Crvene zvezde u kvalifikacionom meču za SP u Brazilu 2014.

Izvor: B92

Petak, 06.09.2013.

20:19

Default images

Hrvati su poveli golom Mandžukića, izjednačio je Mitrović, pre nego štio su crvene kartone dobili najpre Matić, pa Šimunić.

Hrvati ostaju drugi sa 17 bodova iz 8 utakmica i obezbedila je bar baraž (Belgija ima 5 bodvova više ako sačuva pobeduu Glazgovu), a Srbija i formalno ne ide u Brazil.

Srbija je dominirala tokom većefg dela meča, ali ej stovrila samo jednu šansu iz igre, kada je tošić šiutirao iskosa u prvom poluvremenu.,

Prekidi su bili naša najbolja šansa, od četvrtog minuta, kada je Mitrović umalo šokirao Pletikosu, do pogotka koji je postigao isti fudbaler.

Mitrović je tokom celog meča bio najopasniji po hrvatski gol i propstio je nekoliko prilika da donese i pobedu nad Hrvatskom.

Na sredini Matić je kontrolisao veliki deo terena, što je kao posledicu donelo gotovo potpuno bezopasnu igru Hrvaske u većem delu meča. Ulazak Sulejmanija u drugom poluvremenu pomogao je našem timu, jer su njegovi centaršutevi stvorili četiri prilike za gol.

Hrvati su na papiru izašli sa ofanzivnim timom, ali su igrali vrlo defanzivno i retko pretili srpskom golu.

Iz prve ozbiljnije akcije oni su poveli, kada je Srna presekao dodavanje i psolao fantastičnu asistenciju, a Mandžukić rutinski plasirao pored Stojkovića.

Srbija se brzo vratila pogotkom Mitrovića, ali je odmah zatim ostala sa desetoricom, jer je Brih isključio Matića. Suđenje Nemca bilo je u najmanju ruku vrlo slabo i nedosledno tokom svih 90 minuta.

Nekoliko minuta kasnije Šimunić mu nije ostavio mogućnost da izbegne da ga pošalje u svlačionicu, jer je njegov start na Sulejmanija prebrutalan i za NFL standarde.

Ponašanje publike tokom meča bilo je izrazito neukusno i potpuno u skladu sa viđenim na Maksimiru ovog marta.

Tok meča

Beta
Feliks Brih vodi meč, pomoćnici su mu Mark Borš i Štefan Lup, četvrti sudija je Florijan Majer.

Srbija: Stojković, Ivanović, Kolarov, Nastasić, Subotić, Matić, Fejsa, Đuričić, Tošić, Marković, Mitrović.

Hrvatska: Pletikosa, Lovren, Šimunić, Ćorluka, Srna, Vukojević, Rakitić, Modrić, Mandžukić, Eduardo, Olić.

Na stadionu je oko 30 hiljada gledalaca, atmosfera je mirna.

Igrači su kasnili sa izlaskom dobrih 10 minuta, a navijači su izviždali poziv organiozatora da se poštuje fer plej.

Bane Ivanović i Darijo Srna pročitali su zakletvu da će igrati fer, Srna je izviždan od celog stadiona. "Lijepa naša" se nije čula od zvižduka, iako su igrači Srbije aplaudirali.

Ni na pevanju svoje himne publika se nije baš istakla, ali je entuzjazam pohvalan.

Neprihvatljivo skandiranje se nastavilo i dok su se igrači raspoređivali po terenu.

Broj navijača je narastao na preko 25 hiljada, niko nije iznenađen što stadion nije pun.
Starsport
Zbog kašnjenja igrača utakmica počinje sedam minuta kasnije od plana.

3: Prva ozbiljnija akcija u 3. minutu, prodor Markovića, brzo utrčavanje u 16m i pad pored Šimunića (slika odmah iznad), Brih odmahuje rukom.

7: Prvi korner za Srbiju Koarov je uputio pâs, Srna nije mogao da spreči da lopta izađe.

8: Mitrović i STATIVA. Tošić je poslao nisku loptu iz kornera, Đuričić natrčao i preskočio, a napadač Anderlehta pogodio bližu stativu.

13: Hrvati ne uspevaju da se povežu, Brih pokazuje jasan kriterijum kada nije sudio faul ni kod Ivanovićevog pada bočno od šesnaesterca. Posle lepe akcije Mitrovićev šut sa 25m blokiraju dva rivala.

17: Srbija je imala još nekoliko pokušaja, najbolji kada je Tošić ostao sasvim sâm na desnom krilu, njegov udarac Pletikosa odbija, ali sudija ne vidi da je korner

21: Lep prodor Ivanovića po desnoj strani, ali centaršut hvata Pletikosa.

22: Mandžukić - Subotić 1 na 1 uz aut-liniju, laka pobeda Dortmundovog štopera.

27: Markovićev centaršut Hrvati izbacuju u korner, posle prekida Nastasić dobro skače, ali gađa daleko od gola. Pletikosa već nekoliko puta vrlo sporo vraća loptu u igru.
Starsport
31: Mitrović dobija žuti karton. najpre se raspravljao sa sudijom, a onda je Brih sačekao prvi njegov oštriji start i upisao ga. Hrvati još uvek bezopasni.

35: U dva navrata srpski igrači iz solidnih pozicija u blizini hrvatskog šesnesterca bez preke potrebe vraćaju loptzu, jednom sasvim do Stojkovića. Hrvati još uvek deluju dosta nepovezano.

37: Ivanovićev centaršut po ivici šesnaesterca niko ne prati, a u kontri Tošić ruši Rakitića sleđa i dobija žuti karton.

40: Srbija ne koristi totalnu konfuziju u odbrani rivala i čak ne uspeva da pristojno ni šutne iz odlične pozicije. Žuti Eduardu zbog faula nad Banetom.
45: Srbija ne koristi dve šanse iz prekida - kod kornera Tošić ostaje u ofsajdu, a kod slobodnjaka lopta izlazi bočno, gde Fejsa dobija karton za kasni start.
Starsport
46: Krenulo je drugo poluvreme, Hrvati ne deluje više zainteresovani za ulazak u našu trećinu. Brih navlači negativne emocije novim pogešnim procenama, kada je dao faul Ćorluki, iako je faul napravio on.

53: 0:1 Prvi put Hrvati koriste naivnost naše odbrane. Srna seče pâsd, prolazi korz trojicu, šalje dodavanje od 40m u trk Mandžukića, a Bajernov napadač rutinski gađa ispod Stojkovića.

55: Mitrović dobija sjajnu loptu, oslobađa se na strani, ali ne uspeva da ubaci loptu pred gol. Olić pravi faul u zoni centaršuta.

56: Dupla izmena u Srbiji - Sulejmani umesto Tošića. Tadić umesto Đuričića. Izmena u Hrvatskoj, Perišić umesto Olića.

66: Hrvati su prilično ležerni u pravljenju faulova u zoni centaršuta.

67: 1:1 I to im se osvetilo. Sulejmani za Mitrovića, a ovaj sa 5 metara pogađa dalji ugao.

69: Žuti karton i za Matića, Ivanović je besan na Briha i to ni najmanje ne krije.
Starsport
75: Brih izrasta u ključnu ličnost meča. Posle jednog, dao je Matiću i drugi žuti karton, opet vrlo mlak, Srbija igra 15 minuta sa desetoricom. Matića u svlačionicu prate ovacije.

76: Štimac odmah vraća ofanzivniju postavu - Jelavić umesto Rakitića.

78: Petrović umesto Markovića.

80: Korner za Hrvate kao dvosekli mač - Sulejmani je povukao otvorenu kontru, a Džo Šimunić startovao na njega brutalno i zaradio crveni. Sad smo na 1:1 i 10:10.

83: Sulejmani centrira, Mitrović glavom još jednom, Pletikosa hvata na liniji.

86: Start Srne nad Kolarovim, realno za žuti, Brih ćuti.

88: Dobra kontra Srbije, dugi pâs Tadića ka Mitroviću, istrčava Pletikosa i kupi loptu na 15m od gola.

90: 4 minuta nadoknade. Sulejmani se jedva kreće posle Šimunićevog starta.

94: sulejmani prodire, centrirao je dalju stativu, Tadić ni šut,ni povratna Mitroviću.

94: Kraj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

510 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: