Garet Bejl, stvarno najskuplji

Fudbalski klub Real Madrid saopštio je da je dosadašnji igrač Totenhema Garet Bejl prešao u taj španski klub.

Izvor:

Nedelja, 01.09.2013.

20:14

Default images

Real je transferom od 85 miliona funti(100miliona evra) oborio sopstveni rekord, koji je postavio prilikom kupovine Kristijana Ronalda iz Mančester Junajteda, plaćenog 5 miliona britanskih novčanica manje.

"Imao sam neverovatnih šest godina u Totenhemu, punih emocija i nezaboravnih uspomena, ali sada je pravo vreme za rastanak. Sledi mi uzbudljivo poglavlje života, u kome ću igrati fudbal za Real Madrid".

"Garet Bejl je novi igrač Reala. U klub smo doveli jednog od najboljih igrača na svetu", stoji u saopštenju na sajtu kluba.

Velšanin će potpisati šestogodišnji ugovor, po kom će zarađivati neverovatnih 360 hiljada evra nedeljno, što je nekih 15,6 miliona godišnje.

Bejla godišnja zarada stavlja odmah iza Lionela Mesija, koji je posle prelaska Samjuela Etoa iz Anžija u Čelsi i drstičnog smanjenja primanja, postao najplaćeniji igrač na svetu sa 16 miliona, Kamerunac je u Mahačkali imao 20 miliona godišnje.

Trener Totenhema Andre Vilas-Boaš je, najavljujući odlazak Bejla, rekao da je on izvrstan fudbaler i da mu želi sve najbolje.

Dosadašnji rekorder bio je Kristijano Ronaldo, kojeg je Real 2009. platio Mančester Junajtedu 80 miliona funti, u tom tenutku 96 miliona evra. Po današnjem kursu 100 miliona evra je oko 86 miliona funti.

"Kraljevski" klub je u prelaznom roku, koji se zavšava u ponedeljak u ponoć, potrošio 172 miliona evra na ukupno pet pojačanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: