Milanović: Marakana hram fudbala

Potpredsednik FSS Goran Milanović rekao je da bi stadion Crvene zvezde, trebalo da postane "hram srpskog fudbala", odnosno nacionalni stadion.

Izvor: B92

Petak, 23.08.2013.

15:06

Default images

Milanović je agenciji Beta kazao da stadion Zvezde treba da postane nacionalni, jer su se tu postigli najveći uspesi srpskog fudbala, ali i da je to najjeftiniji i najbrži način da se dođe do nacionalnog stadiona.

"Nacionalni stadion je nacionalno pitanje. Siguran sam da je konačno došlo vreme da to mora da se reši i da kao i većina razvijenih zemalja i mi imamo mesto na kome će se igrati reprezentativni fudbal. Mi imamo mesto koje ima tradiciju i koje je oličenje uspeha, mesto na kome su napravljene mnoge velike pobede za srpski fudbal i na kome su postignuti praktično najveći uspesi srpskog fudbala. To je stadion Crvene zvezde – Marakana", rekao je Milanović agenciji Beta.

Milanović, koji je prošle nedelje sa pozicije predsednika FK Jagodina oštro napao Crvenu zvezdu i Partizan, smatra da država, FSS i Crvena zvezda moraju da donesu stav o tome.

"To mesto, koje je puno i prepuno pozitivne energije, moramo da pretvorimo u nacionalnu instituciju i da stadion Zvezde posatne hram srpskog fudbala. On je sada hram navijača Crvene zvezde, ali treba da ga napravimo multifukcionalnim. Time bi dobila i Crvena zvezda. Rešili bismo dva problema jer bi oni dobili multifunkcionalni stadion, a srpski fudbal imao bi praktično svoj Vembli. U Engleskoj postoji mnogo dobrih stadiona, ali zna šta je hram engleskog fudbala", ocenio je Milanović.

Milanović, koji je i predsednik fudbalskog kluba Jagodina, rekao je da postoje uslovi da Marakana postane nacionalni stadion.

"Uz zajednička ulaganja države, Saveza i Crvene zvezde možemo na najjeftiniji i najbrži način baš tu napraviti nacionalni stadion, a sa druge strane energiju, koju već imamo u istoriji kroz velike pobede koje smo tu ostvarili, mi ćemo praktično pretočiti u neku novu energiju srpskog fudbala. Tako se možemo nadati da ćemo i u narednom periodu baš na tom mestu moći da stvaramo velike uspehe u srpskom fudbalu", rekao je Milanović za Betu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: