Frederik Haus igra na Kosovu

Bivši košarkaš Partizana Frederik Haus potpisao je ugovor sa košarkaškim klubom Peć sa Kosova i Metohije.

Izvor: JT

Utorak, 20.08.2013.

09:12

Default images

Taj klub se takmiči u Superligi Kosova, kao i Balkanskoj ligi, a Haus je sigurno najveće pojačanje kluba pred novu sezonu.

Haus je boje Partizana branio od 2002. do 2004. godine, kada je prešao u redove Lijetuvos Ritasa. Potom je branio boje Taukeramike, koja sada nosi ime Laboral Kuča, Pamese, Lokomotive iz Rosotova, Azovmaša i Dnjipra. Do nedavno je igrao za Teksas Ledžends, člana Razvojne NBA lige.

35-godišnji američki košarkaš je u vreme kada je igrao za Partizan bio miljenik navijača ’crno-belih’, pa ne čudi što se zadržao duže od jedne sezone u redovima tog kluba. Mnogi pamte njegovu partiju protiv Cibone u Evroligi, kada je u novembru 2003. postigao 39 poena, a to mu je i dalje rekord karijere.

Haus je, inače, drugi američki košarkaš koji je u poslednjih nekoliko nedelja stigao na Kosovo, pošto je prethodno Priština dovela Kendrika Džonsa, koji je nekada igrao za kruševački Napredak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: