Zvezdin petominutni protest

Utakmica drugog kola Jelen Superlige Crvena zvezda – Jagodina počeće sa pet minuta zakašnjenja, u znak protesta zbog stanja u srpskom fudbalu.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 15.08.2013.

21:31

Default images

Akcija “Pet minuta za spas srpskog fudbala” namenjena je pokušaju smenjivanja predsednika FSS Tomislava Karadžića.

Čelnici beogradskog kluba pozvali su sve klubove Superlige koji smatraju da je stanje u srpskom fudbalu izuzetno loše, i koji žele promene, da podrže tu akciju i takođe svoje mečeve započnu sa pet minuta zakašnjenja.

“’Minut do 12’ smo odavno prošli, sada je ‘12 i pet minuta’ i zato su promene hitne i neophodne. Srpski fudbal je u agoniji. Namešteno prvenstvo, dogovorene utakmice, crni fondovi, sudijske krađe, krah reprezentacije, menadžeri koji vladaju fudbalom i sastavljaju timove u klubovima i reprezentaciji, uticaj kriminalaca u klubovima i savezu i pranje nelegalnog novca su nažalost karakteristike našeg fudbala. U Srbiji fudbal nije praznik, sport kojim se ponosimo, igra koju želimo da igraju naša deca i koju volimo da igramo sa prijateljima već sinonim za ružne i nelegalne stvari. Posledica toga je da nam je domaća liga sve slabija i manje gledana, da iz fudbala beže sponzori, da su nam klubovi sve slabiji, da gubimo od prosečnih ekipa iz malo poznatih zemalja Evrope, a da nam je reprezentacija doživela krah. Odgovornost za ovakvo stanje skoro isključivo snosi predsednik FSS, Tomislav Karadžić”, navodi se u saopštenju FK Crvena zvezda.

Meč na Marakani počinje u subotu u 18.05.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: