Srbija izgubila od Kolumbije - 1:0

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u prijateljskom meču u Barseloni od Kolumbije sa 1:0.

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2013.

19:51

Default images

U izjednačenoj utakmici naša selekcija je primila gol u poslednjem minutu nakon nesmotrene reakcije odbrane, a strelac je bio Fredi Guarin.

Srbija je odigrala veoma dobro prvo i dosta slabije drugo poluvreme protiv trećeplasirane selekcije na FIFA rang listi, ali ponovo se pokazalo da je realizacija problem našeg tima.

Ovo je bila generalna proba pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Naš tim 9. septembra na Marakani dočekuje selekciju Hrvatske.

Srbija: Kahriman (Rajković), Ivanović (Rukavina), Subotić, Rajković, Tomović, Radovanović (Petrović), Fejsa, Basta, Đuričić (Krstičić), Sulejmani (Tadić), Mitrović (Šćepović).

Kolumbija: Ospina, Sunjiga, Armero, Kuadrado, Valdes, Moskera, Sančes, Agilar, Rodriges, Martines, Murijel.

Tok meča:

Prva šansa na utakmici za Srbiju u trećem minutu. Đuričić je fauliran na 18 metara, a iz slobodnjaka Bane Ivanović šutira visoko preko gola. Kapiten uzima slobodnjak i šalje nebu pod oblake... U misli dolaze scene iz Razgrada.

Kolumbija, koja u Barseloni ima veliku podršku svoje dijaspore, prvi put je ušla u naših 16m u desetom minutu, ali bez opasnosti za Kahrimana.

Dva minuta kasnije Đuričić je pao posle kontakta u punom trku, bez prekida. Iako je pao unutar šesnaesterca, kontakt je bio izvan njega.

Oba golmana moraju da buduna oprezu, jer timovi pokušavaju da loptama u prostor stvore priliku. Sulejmanijev udarac je neprecizan.

Luis Murijel imao je prvu stopostotnu šansu, dobio je loptu na sedam metara od gola, ali je šutirao preko Kahrimana i prečke.

Pâs Džejmsa Rodrigesa preko naše odbrane pronašao je Murijela na desnoj strani, ali igrač Udinezea je opet neprecizan iz odlične pozicije. Kolumbija preuzima kontrolu.

Meč lagano prelazi u sjajnu predstavu. Najpre su Kolumbijci napravili sjajnu akciju u pet poteza (uključujući tri pete), ali bez pravog šuta.

Na drugoj strani dva šuta Radovanovića, prvi blokiran, a zatim drugi Ospina paradom zaustavlja.

Već u sledećem minutu Rajković izbacuje glavom u poslednjoj sekundi, pre nego što će Martines ostati sâm pred praznom mrežom, posle Kahrimanovog odbitka Kuadradovog šuta sa distance.

Posle kornera za Srbiju u 30. minutu Rajković je ostao sâm i dobro je šutirao, ali je Martines uklizavanjem sačuvao svoju mrežu. Napadač Kolumbijaca očigledno vrlo značajan i pred svojim golom.

U 35. minutu Mitrović se poigrao kolumbijskom odbranom i poslao loptu na 18 metara odakle je Fejsa plasirao u ruke golmanu. Niti pravi šut, niti dodavanje Sulejmainju koji je čekao loptu pred golom.

U 40. minutu Srbija je mogla da dobije penal, posle igranja rukom jednog od nespretnih kolumbijskih defanzivaca.

Kuadrado deluje najraspoloženije. Žrtva njegovih driblinga najčešće je Fejsa.

Njegov pâs ma krilo doneo je Kolumbiji veliku šansu u nadoknadi vremena, ali je Džejms Rodriges iz teške pozicije šutirao pored gola.

Odlično prvo poluvreme, iako nije bilo golova.

Siniša Mihajlović izvršio je dve izmene na poluvremenu. U igru su ušli Marko Šćepović i Dušan Tadić umesto Aleksandra Mitrovića i Miralem Sulejmani.

Fantastičnu priliku naš tim imao je u 49. minutu. sve su odradili Filip Đuričić i Dušan Tadić, odbrana Kolumbije delovala je zbunjeno nakon nekoliko sjajnih driblinga fudbalera Tventea, ali golman Kolumbije je na kraju nekako odbranio pokušaj Đuričića.

U 61. minutu Mihajlović je izvršio još tri izmene. Ivanovića, Đuričića i Radovanovića zamenili su Krstičić, Rukavina i Petrović.

U nastavku meča pao je tempo, a u 63. minutu Dušan Basta je imao odličnu solo akciju. Uzeo je loptu na 35 metara od gola, predriblao jednog protivničkog igrača i šutirao sasvim solidno sa oko 25 metara.

Dve veoma dobre prilike u jednoj akciji Kolumbijci su imali u 68. minutu nakon dve greške Kahrimana, ali srećom nisu bili koncentrisani i šanse su propale.

Delovalo je da će se meč završiti bez golova, ali ipak je Srbija uspela da kapitulira u . Krhriman je u samom finišu ponovo lošom intervencijom omogućio dobru priliku iz prekida Kolumbijcima, a nekoliko trenutaka nakon toga za seniorsku reprezentaciju debitovao je i heroj omladinaca golman Rajković.

Mladi golman Jagodine je samo minut kasnije sprečio gol fantastičnom intervencijom, ali je u nastavku akcije nesmotrena reakcija odbrane dopustila Frediju Guarinu da postigne gol.

To je praktično bila i poslednja zanimljiva situacija na meču. Imao je Šćepović jednu priliku u nastavku ali je očajno šutirao sa ivice šesnaesterca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

273 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: