JSL: Partizan 'nekako' pobedio NP

Fudbaleri Partizana uspešno su počeli odbranu titule u Jelen Superligi, pošto su u bizarnom meču pobedili Novi Pazar posle preokreta - 4:3(1:2).

Izvor: B92

Subota, 10.08.2013.

18:54

Default images

Vidaković je doneo prednost gostima, Jojić je izjednačio četiri minuta kasnije, da bi Kecap vratio prednost svojoj ekipi.

Ključan momenat bio je, neopravdani, crveni za defanzivca Pazara Arifovića i penal u 53, Mitrović je bio siguran, kao i dva minuta kasnije kada preokrenuo na 3:2. Mutavdžić je ponovo izjednačio rezultat, a Luka doneo tri boda Partizanu u 89. minutu,

Ni tada nije bilo sve 'čisto', pošto ostaje nejasno da li je lopta uopšte prešla liniju, te da li je Predrag Luka napravio faul prilikom akcije u kojoj je postigao gol.

Do kraja meča, drugi žuti karton zaradio je Malbašić, kada je prekinuo opasnu kontru Pazaraca.

Potpuno neverovatna situacija je kod gostiju iz Novog Pazara koji su u Humsku došli sa samo 11 igrača jer im nije dozvoljeno da licenciraju pojačanja.

Pobede na startu nove sezone JSL ostvarili su i Čukarički i OFK Beograd, Napredak je iznenadio Jagodinu u gostima, dok je u duelu dva Radnička bolji bio niški.

Jelen Superliga, prvo kolo:

subota, 10. avgust:

Rad – Čukarički 0:1
Dragoljub Srnić 5
Sloboda – Spartak 1:1
Pejović 52 - Torbica 55
OFK Beograd – Voždovac 1:0
Petković 34p
Partizan – Novi Pazar 4:3
Radnički Niš – Radnički Kragujevac 2:0
Jagodina – Napredak 0:2


nedelja, 11. avgust:

Javor – Crvena zvezda 18.00
Vojvodina – Donji Srem 20.00.

Tok meča:

Starsport
Crno-beli su od starta krenuli ofanzivno, a prvu veliku šansu imao je Gulan u 5. minutu koji je nakon kornera šutirao sa sedam metara,a golman gostiju je sjajno reagovao.

U prvih 15-ak minuta praktično su se igrale viktorije pred golom Novog Pazara i delovalo je da je samo pitanje vremena kada će odbrana gostiju kapitulirati.

Međutim, u 17. minutu usledio je šok za domaće navijače pošto je Novi Pazar poveo. Strelac je nakon odbijene lopte Živkovića bio Vidaković.
Starsport
Samo tri minuta je trajala radost gostiju pošto je već u 20. izjednačio Jojić. Malbašić je započeo akciju i centrirao, Mitrović je glavom spustio loptu do Jojića koji nije imao težak posao.

Pazarci su što je meč više odmicao igrali sve slobodnije pa je u 31. minutu ponovo Vidaković napravio probleme odbrani Partizana. Dva minuta kasnije na drugoj strani je pokušao Malbašić posle kornera, a novi šok u Humskoj dogodio se u 34. minutu.

Kecap je krenuo u solo prodor sa svoje polovine, predriblao je dvojicu igrača Partizana, na kraju i golmana Živkovića ia Ostojić ej na gol liniji samo potvrdio pogodak.
Starsport
Do kraja prvog dela nije bilo previše šansi. Arifović je zbog oštrog starna na Nikoviću dobio žuti karton, a u 41. minutu Obradović je imao priliku nakon centaršuta Ninkovića ali je promašio loptu.

Izjednačio je Partizan u 53. minutu iz, čini se, neopravdano dosuđenog penala. Malbašić je probio po levom boku, zavrnuo loptu na šest-sedam metara usledio je šut koji je Arifović zaustavio ramenom i leđima, ali je glavni arbitar presudio da je to penal i crveni za igrača Pazara. Penal je realizovao, uz dosta sreće, Aleksandar Mitrović.

Samo nekoliko minuta kasnije, Partizan stiže do preokreta. Mitrović je dobro pratio jednu kontru, ubacio se preko levog krila u kazneni prostor iz drugog plana, i udarcem u dalji ugao savladao Budakovića.
Starsport
Taman kada se činilo da će Partizan rutinski privesti meč kraju, novi šok u Humskoj desio se u 73. minutu. Izborili su se Pazarci za udarac iz ugla, a najbolji u skoku bio je Miljan Mutavdžić i prosledio loptu u dalji ugao gola Živkovića.

U međuvremenu, Vuk Rašović je izvršio i treću izmenu, umesto Đemba Đembe ušao je kapiten Saša Ilić.

Na nova uzbuđenja se nije čekalo drugo. Prvo su gosti iz Novog Pazara imali šansu za preokret, posle još jednog odličnog kornera, da bi u sledećem napadu Jojića stativa sprečila da postigne drugi gol na meču.

Nova, najblaže rečeno, bizarna situacija viđena je u 89. minutu, iz koje je Partizan drugi put poveo. Odbrana Pazara je loše ispucala jednu loptu, koja je preletela istrčalog Bondžulića. Luka je pratio njen let, prosto se zakucao u golmana Pazara, i uspeo da je uputi ka golu. Defanzivac Pazara je izbacio s linije, a sudija iza gola rekao da je prešla liniju - 4:3.

Do kraja meča nije bilo previše uzbuđenja, a crveni karton zaradio je Malbašić, kada je za prekidanje kontre gostiju zaradio drugu javnu opomenu.

Partizan: Živković, Aksentijević, Gulan, Ostojić, Obradović, Đemba Đemba, Ninković, Jojić, Grbić, Malbašić, Mitrović.
Novi Pazar: Budaković, Lotinac, Mudatvdžić, Kadrić, Popović, Vidaković, Kecap, Bihorac, Arifović, Župić, Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

514 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: