Karadžić: Voždovac umesto Hajduka

Predsednik FSS Tomislav Karadžić najavio je da će Voždovac zameniti kulski Hajduk naredne sezona u Jelen Superligi.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.08.2013.

08:39

Default images

Hajduk se podsetimo ugasio pre nekoliko dana zbog velikih finansijskih problema u klubu.

„Slučaj Hajduk je tragedija za srpski fudbal. Tuga, ponajviše zbog činjenice da nasleđeni problem niko ne može da reši. A u Kuli smo imali stabilnost superligaša, jasne orijentacije.“

„Klub ne može da finansira ni lokalna samouprava. Uplašio me ishod, a lično verujem da će Hajduk smoći snage da se u dogledno vreme vrati u Super ligu“, rekao je Karadžić a prenosi ’Žurnal’.

Prvi čovek srpskog fudbala dodao je i da Kuljani još nisu poslali zvanični dopis.

„Očekujemo ga u naredna dva dana. Posle finalne utakmice Prvenstva Evrope za omladince, razmotrićemo novonastalu situaciju. Izvršni odbor će odlučiti ko će popuniti upražnjeno mesto u Jelen Super ligi.“

Karadžić nema dilemu ko će zameniti Hajduk u Superligi.

„Izvršni odbor FSS zauzeo je prošlog leta stav da upražnjeno mesto u eliti, u slučaju odustajanja kluba, popunjava sledeća ekipa iz Prve lige, na osnovu plasmana. Mora da ispunjava sve uslove, da ima licenciran stadion za elitni rang. Ukoliko eventualno uslove ne ispunjava prvi klub, onda, takođe, na osnovu plasmana u Prvoj ligi, utvrđujemo sledeći. Voždovac ispunjava sve kriterijume, kao trećeplasirani klub Prve lige i prvi kandidat. Konačnu odluku, ponavljam, doneće Izvršni odbor u utorak, ili najkasnije, sredu.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: