Mikael Želabal u Himkiju

Francuski košarkaš Mikael Želabal ponovo će napustiti NBA ligi i vratiti se u Evropu, a igraće u Rusiji.

Izvor: AK

Subota, 27.07.2013.

23:35

Default images

Sjajni krilni igrač, koji je proteklih šest meseci bio član Minesota Timbervulvsa, pojačaće Himki, za koji je igrao kratko 2012. godine.

On je protekle sezone, u svom trećem kratkom mandatu u NBA, prosečno igrao 18 minuta i beležio 5 poena uz 2,8 skokova po meču za Vulvse.

Želabal ima 30 godina, a tokom karijere je igrao za Šole, Real Madrid, Sijetl Supersonikse, Los Anšeles D-Fenderse (NBDL), ASVEL, Šarlroa, Himki, Cedevitu i Valensiju.

Himki je potencijalni rival Crvene zvezde u Evroligi, jer će ruski klub biti favorit u kvalifikacijama za elitno takmičenje, a čiji će pobednik igrati u grupi D, u kojoj su i "crveno-beli", uz PAO, Makabi, Laboral Kuča i Lokomotiva Kubanj.

Prvi rival Himkiju u kvalifikacijama je Ostende, a potencijalni rival u polufinalu bolji iz duela Nimburka i Banvita. Preostala dva četvrtfinalna para su Vareze - Oldenburg i Lijetuvos Ritas - Riga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: