Raduljica: Dobro ću se uklopiti

Srpski košarkaš Miroslav Raduljica predstavio se navijačima Milvoki Baksa intervjuom u kojem je istakao da je brži od drugih rivala, te da dobro šutira.

Izvor: AK

Subota, 27.07.2013.

18:11

Default images

Raduljica je pričao i o stvarima van košarke koje čine njegovu ličnost, zaljubljenosti u motore Harli Dejvidson i romane Stivena Kinga.

"Pored visine i snage mislim da sam brži od ostalih momaka na mojoj poziciji. Možda je glupo to reći jer su u NBA svi fizički snažni. Takođe imam dobar šut, mogu da igram brzo, mislim da ću se dobro uklopiti", rekao je Raduljica.

Nekadašnji centar Partizana i FMP-a smatra da mu je šut sa poludistance jako oružje, te da će mu u Milvokiju najviše Gruzin Zaza Pačulija.

"Dobar sam sa poludistance, takođe i trojke dobro šutiram, ali mi u Evropi nisu dozvoljavali. Zaza je iskusan igrač, čuo sam da je sjajan momak. Može mi mnogo pomoći svojim iskustvom, mogu mnogo da naučim od njega. Dobro je što ga imam u timu", rekao je 25-godišnji centar.

Novinar je istakao Tima Dankana kao košarkaša koji je bio uzor našem centru.

"Kao klinac nisam imao nekog idola, ali ako bih morao da biram to bi bio on", kratko je rekao Raduljica.

Najzaslužniji za dolazak Raduljice među Baksu su direktor ovog NBA tima Dejv Bebkok i bivši saigrač Lin Grig.

"Mnogo su mi pomogli kako bi došao ovde. Pratili su me još kao klinca, kada sam imao 18 godina. Grir me gledao u Ukrajini, kontaktirao njega, Bebkok mene i sve je dobro izašlo iz toga".

Ono što je glavno obeležje grada Milvokija je legendarni proizvođač motora Harli Dejvidson, a Raduljica je na predstavljanju bio upravo u majici "Harlija".

"Mislim da sam najveći ljubitelj Harlija Dejvidsona među igračima. Kupio sam ovu majicu prošli put kada sam bio u Milvokiju. Bio sam toliko uzbuđen kada sam posetio muzej Harlija da sam kupio verovatno celu prodavnicu".

Za razliku od većine momaka njegove generacije, Raduljica nije opsednut televiziju, već starom, dobrom knjigom.

"Volim da čitam, ne gledam televiziju uopšte. Počeo sam tako što mi je brat kupio prvu knjigu Stivena Kinga kada sam imao 10 ili 12 godina. Od tada sam sav u Stivenu Kingu. Imam čak i tetovažu njegove omiljene knjige. Nadam se da ću ga upoznati i pokazati mu tetovažu", zaključio je intervju Raduljica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: