Bleda Zvezda 'nulom' prošla dalje

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, uz prilično lošu igru u remiju bez golova sa IBV-om na Islandu.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.07.2013.

22:38

Default images

Crveno-beli su u prvom meču slavili 2:0 i za plasman u četvrto kolo boriće se sa ukrajinskim Černomorecom.

Zvezda je poslednjih 15 minuta igrala sa fudbalerom manje zbog isključenja Mihajlovića, a u 79. minutu Bajković je odbranio penal. Najbolju šansu Zvezda je propustila sredinom prvog poluvremena kada Ninković nije iskoristio situaciju jedan na jedan sa Džejmsom.

Već na samom početku meča Zvezda je stvorila šansu. Slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora izveo je Milijaš, ali je Džejms odbranio. U desetom minutu polupriliku su imali i domaći, ali Gudmundson se nije dobro snašao.

Dva minuta kasnije IBV je imao slobodnjak iz iste situacije kao Milijaš na startu meča, ali je Torvardarson pogodio živi zid.

Igralo se u nešto sporijem ritmu, Dauda je i suviše slabo šutirao, a u 26. minutu Zvezda je imala veliku šansu. Mladenović je idealno dodao loptu za Ninkovića, koji je bio usamljen pred Džejmsom, imao je dovoljno vremena, ali je traljavo šutirao.

Černomorec je prošao dalje i u trećoj rundi čeka Zvezdu ili IBV.

Preostalih dvadesetak minuta prvog poluvremena uglavnom je proteklo u igri na sredini terena, bez ijedne prave prilike. Na početku nastavka domaći su bili nešto agiliniji, ali je prvu šansu stvorila Zvezda, u 57. minutu. Kasalica se driblingom oslobodio čuvara po desnoj strani i centrirao, a Pečnikov šut je ublažen blokom i Džejms nije imao problema.

Ubrzo je šutirao i Kovačević, a Džejms je tada bio siguran, baš kao i kada je na vreme izleteo i sprečio Daudu da postigne gol. U 59. minutu priliku je stvorio i IBV - Gudmondson je bio sâm na desetak metara od gola, ali je slabo šutirao u Bajkovića.

Uskoro je rezervista Mihajlović, koji je zamenio Daudu, pokušao sa distance, ali bio je neprecizan. I Islanđani su pokušali dva puta iz daljine, ali bez uspeha.

Mladi Mihajlović ušao je u igru u 61. minutu, a samo 15 minuta kasnije zbog drugog grubog starta isključen je iz igre. U 78. minutu sudija je napravio grešku dosudivši penal za IBV zbog navodnog igranja rukom Krnete, iako se na ponovljenom snimku videlo da štoper Zvezde nije dotakao loptu rukom.

Šutirao je Gudmundson u donji desni ugao, ali je Bajković odbranio penal.

Usledilo je 15 veoma neprijatnih minuta za crveno-bele – napadi domaćih su se nizali, Bajković je u nekoliko navrata intervenisao, a i domaći su dva-tri puta iz izglednih situacija slali loptu preko gola.

Na kraju, uz jako lošu igru, Zvezda je sačuvala svoj gol i prošla u treću rundu kvalifikacija za LE.

IBV: Džejms, Gudjonson, Sigurbjernson, Garner, Olafson, Džefs, Torvardarson (Spir 80), Torsteinson, Bergson (Simonds 63), Maveđe, Gudmundson.
Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Mladenović, Krneta, Lazić, Milijaš, Kovačević, Ninković (Savićević 67), Pečnik, Kasalica (Milivojević 86), Dauda (Mihajlović 61).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: