Partizan prošao posle očajne igre

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, posle meča bez golova sa jermenskim Širakom.

Izvor: B92

Sreda, 24.07.2013.

20:15

Default images

U prvom meču u Gjumriju rezultat je bio 1:1, a crno-beli su izjednačili u nadoknadi vremena golom Vladimira Volkova, koji se ispostavio odlučujućim.

Partizan je u revanšu igrao još slabije nego na prvoj utakmici, a posle isključenja Volkova u poslednjih pola sata je igrao potpuno defanzivno. U narednoj rundi crno-bele očekuje dvomeč sa Ludogorecom.

Partizan je u prvom poluvremenu propustio dve odlične prilike, najpre Volkov, zatim i četiri igrača u istom napadu, ali je na odmor ispraćen zvižducima, jer je Širak delovao ozbiljnije i u tom periodu, a Fofana nije iskoristio šansu utakmice, kada je predriblao Lukača, pre nego što mu je Aksentijević izbio loptu pred praznom mrežom.

Malo ko je očekivao kako će izgledati drugi deo - Jermeni su na startu propustili još jednu odličnu priliku, a u 55. minutu Volkov je dobio crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača. Od tog trenutka domaćin je igrao sve defanzvnije, u poslednjih 15 minuta i pravi bunker, ali je upravo na taj način zatvorio prolaze kroz inače vrlo nesigurnu odbranu, pa Širak sa igračem više nije imao nijednu šansu.

U poslednjih desetak minuta utakmicu su pratili povici "Uprava napolje" sa većeg dela stadiona. Posle meča Volkov i Rašović bili su složni u oceni da je najbitnije da je Partizan prošao.

Partizan: Lukač, Aksentijević, Volkov, Ostojić, Ivanov, Marković, Ilić, Jojić, Luka, Malbašić, Šćepović.
Širak: Harutjunijan, Kadio, Kjere, Hofhanisijan, Davitijan, Hakobijan, Aleksanijan, Muradijan, Diop, Fofana, Barikijan.

Pred meč crno-beli su prezentirali svoja dva ovonedeljna pojačanja - Erika Đemba-Đembu i Milana Obradovića, a ovacije je dobio i Ivan Ivanov, koji nije igrao u prvom meču.

Na tribinama je oko 15 hiljada navijača, među njima je i Vladimir Stojković, smešten na istočnu tribinu.

Tok meča

Erik Ðemba Ðemba dolazi da bodri nove saigraèe (partizan.rs)
Utakmica je počela u laganom ritmu, Partizanu odgovara 0:0, pa će jermenski klub pre ili kasnije morati da krene napred.

Partizan je u šestom minutu prvi put došao u blizinu protivničkog šesnaesterca, ali Saša Ilić nije prošao kroz trojicu.

Prvi šut je dva minuta kasnije uputio ponovo kapiten, koji igra 98. put u evrokupovima.

Drugi šut je u 12. minutu uputio Jojić, iz odbitka i ponovo daleko preko gola. U dosadašnjem toku nismo videli ništa od fudbala.

U narednih desetak minuta nije se desilo ništa važnije. Gosti prete iz prekida, a Partizan izgleda prilično nepovezano.

Konačno su usledila prva uzbuđenja - u 26. minutu Širak je kao u Gjumriju serijom pasova na prvu izbacio celu odbranu rivala ali je prijem Diopa bio loš i omogućio Lukaču da pokupi loptu.
Starsport
Dva minuta kasnije kontra Partizana, odličan udarac Malbašića, na odbitak naleće Volkov i šalje ga pored dalje stative.

U 34. minutu pred golom Harutjunijana dogodio se potpuni haos - četiri igrača Partizana su u istom napadu uputila pet udaraca iz izglednih pozicija, od njih je Saša Ilić bio u najboljoj poziciji, kolenom nije prebacio liniju sa pola metra..

Pet minuta pred odlazak na odmor Aksentijević je heroj Partizana: još jednom je cela odbrana ispala na pâs u prostor, Fofana je uleteo u 16m, obišao Lukača i kada se spremao da ubaci loptu u praznu mrežu uklizao je bek crno-belih i izbacio je loptu u korner.

Tri minuta kasnije Volkov još jednom potvrđuje da je najopasniji igrač Partizana ovog leta, ali ne uspeva da uputi udarac.

Dva i po minuta nadoknade je prošlo, ekipe će u svlačionicu, a prate ih zvižduci razočarane publike.
Starsport
Na poluvremenu Vuk Rašović je izvršio dve izmene - umesto Malbašića na terenu je Kojić, a Stanković je zamenio Ostojića.

U uvodnim minutima drugog poluvremena Partizan pokušava po desnoj strani, ali bez mnogo uspeha.

U 52. minutu još jednom Lukač održava crno-bele u životu: odbrana je dozvolila igračima Širaka da se bukvalno ušetaju u šesnaesterac, Diop je naletzeo na loptu, ali je četvrti put u dva meča dojučerašnji golman OFK dobio 1 na 1 sa njim.

Saša Ilić i dalje igra ključnu ulogu, a njegov centaršut na glavu Kojića u korner izbija jermenski golman.

Dok su se svi spremali za korner Volkov se sukobio sa Fofanom, udario ga i dobio crveni karton. Fofana je kažnjen žutim kartonom.

Saša Ilić je popunjavao mesto levog beka dok nije izvršena izmena, Saša Ivković debituje u Evropi umesto Luke. U poslednjih pola sata Partizan nema više izmena.

Hakobjan je ustupio mesto Džordžu Odijambu, to je prva promena u jermenskom timu.

Petnaest minuta do kraja Partizan se sasvim povukao, Pćepović je sâm na protivničkoj polovini, ali odbrana zatvara puteve ka Lukaču. Džejkob Apau iz Gane zamenio je Barikjana.

U 78. minutu Partiyan je konačno zapretio posle jednog prekida, a u 80. minutu mnogima na stadionu zastao je dah kada se Fofana prošetao kroz odbranu i pao u šesnaestercu, srećom je Kipranin Anastasiju bio dobro postavljen i video je da prekršaja nema.

Dvostruki crno-beli zid naterao je fudbalere gostujućeg tima na udarce sa distance, a posle tri vrlo slaba pokušaja Muradijan je u 83. minutu gađao prilično blizu stative.

Sa istočne tribine krenuli su povici "Uprava napolje".

Srećom po Partizan, fudbaleri Širaka su nervozni, pa su nekoliko solidnih napada upropastili udarcima sa distance.

Nadoknada je trajala tri minuta, Partizan je izdržao i ići će na Ludogorec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

408 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: