SP: Srbija potopila Mađarsku

Srpski vaterpolisti pobedili su Mađarsku sa 13:10 u drugom kolu Svetskog prvenstva i tako gotovo izvesno obezbedili prvo mesto u grupi C.

Izvor: JT

Sreda, 24.07.2013.

13:33

Default images

Izabranicima Dejana Savića to je drugi trijumf na šampionatu, pošto su u prvom kolu bez većih problema slavili protiv Australije sa 10:7.

Slobodan Nikić i Andrija Prlainović su sa po tri gola najefikasniji u našem timu, dva pogotka je postigao Filip Filipović, dok su se u strelce po jednom upisali Duško Pijetlović, Vanja Udovičić, Dušan Mandić, Miloš Ćuk i Stefan Mitrović.

Do kraja grupne faze, našem timu ostaje još duel sa Kinom, u petak od 9.30.

Posle nervoznog ulaska u utakmicu našeg tima, Mađari su bili bolji u prvoj četvrtini, ali je potom usledio preokret. Od drugog perioda srpski vaterpolisti su kontrolisali rezultat, imali su malu krizu u poslednjoj četvrtini, ali su je brzo prebrodili i na kraju zasluženo slavili.

Nakon utakmice srpski vaterpolisti imali su još jedan veliki razlog za slavlje. Filip Filipović je u toku meča sa Mađarskom postao otac. Njegova supruga Sanja rodila je dečaka. Čestitke Filipu i Sanji.

Tok utakmice:
waterpoloserbia.org
Mađarska je od početka meča krenula veoma ofanzivno i agresivno, odmah je usledilo isključenje Aleksića, a u drugom napadu i vođstvo naših severnih suseda posle gola Sivoša. Mađari su nastavili u istom ritmu i ponovo su iskoristili igrača više, posle isključenja Mandića, i poveli sa 2:0 preko Varge. Naš tim uspeo je da smanji na 2:1 već u sledećem napadu posle odličnog pogotka Filipovića. Savićevi izabranici su imali priliku i da povedu, ali su pogodili prečku, što je Vamoš kaznio za vođstvo 3:2 Mađara.

Početak druge četvrtine pripao je našim vaterpolistima, koji su sjajnim golom Filipovića izjednačili na 3:3, a potom preko Pijetlovića prvi put na meču poveli. Ipak, Madaraš je odmah u sledećem napadu poravnao rezultat, da bi Udovičić posle sjajne kontre doneo našem timu novo vođstvo, da bi Nikić odmah potom povisio na 6:4. Do kraja poluvremena, Mađari su prvo prišli na minus jedan, ali je ponovo prednost od dva gola našem timu vratio Prlainović.

Posle velikog broja odličnih odbrana golmana, ali i promašaja na obe strane, Srbija je otišla na plus tri, ali su Varga i Vamoš smanji u roku od minuta na 8:7. Konačno su naši vaterpolisti prekinuli taj niz Mađara preko Ćuka u poslednjem minutu perioda.

U istom ritmu 'delfini' su nastavili i u poslednjoj četvrtini, i preko Nikića otišli na plus tri. Već u sledećem našem napadu Mandić je iznudio peterac, a Prlainović je realizovao tu šansu za gol za najveću prednost na utakmici - 11:7. Usledila su dva pogotka Mađara pet minuta pre kraja utakmice, da bi golom Haraija prišli na 11:10. Posle tajm-auta, Srbija je zaigrala mnogo angažovanije, a to je rezultiralo odličnom akcijom i golom Mitrovića za 12:10. Trijumf našem timu osigurao je Nikić svojim trećim golom iz isto toliko šuteva na početku poslednjeg minuta susreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: