ESPY: Đoković najbolji teniser

Novak Đoković dobitnik je ESPY nagrade koju američka televizijska stanica ESPN tradicionalno dodeljuje za izuzetna sportska dostignuća.

Izvor: AG

Četvrtak, 18.07.2013.

08:14

Default images

Novak je, drugu godinu zaredom, izabran za najboljeg tenisera.

Kao što se i očekivalo, na dodeli priznanja je dominirao LeBron Džejms. Košarkaš Majamija proglašen je za najboljeg sportistu ispred Migela Kabrere, bejzbol igrača Detroita, igrača američkog fudbala Edrijana Pitersona i plivača Majkla Felpsa.

Džejms je takođe dobio nagrade i za najboljeg NBA igrača i najbolje šampionsko izdanje.

„Biti u konkurenciji sa ovakvim sportistima je čast. Čuvaću ovu nagradu kod kuće“, rekao je Džejms koji je drugu godinu u nizu predvodio Majami Hit do šampionske NBA titule.



Đoković nije bio u konkurenciji za najboljeg sportistu, ali je završio ispred Endija Marija, Rafaela Nadala i Rodžera Federera u izboru za najuspešnijeg tenisera. Novaku su ovu nagradu doneli treća uzastopna titula na Australijen openu, ali i dominacija na ATP listi.

Serena Vilijams proglašena je za najbolju sportistkinju i najbolju teniserku nakon titula na US openu, Rolan Garosu i zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: