Nikola Kalinić prešao u Radnički

Dosadašnji košarkaš Vojvodine Nikola Kalinić prešao je u Radnički iz Kragujevca, objavljeno je na zvaničnom sajtu Šumadinaca.

Izvor: B92

Subota, 13.07.2013.

14:51

Default images

Kalinić je visok 202 cm, ima 21 godinu, a prošle sezone je u Superligi prosečno beležio 10 poena, četiri skoka i dve asistencije.

Trenutno je sa univerzitetskom selekcijom Srbije, posle čega će se priključiti seniorskoj reprezentaciji.

“Kalinić je igrač koji može da igra dve pozicije – tri i četiri. Dopada mi se takav profil igrača, kako postiže poene, zapao mi je za oko još pre godinu dana, kada nije bio slobodan igrač kao sada. Ima još mnogo prostora za dalje napredovanje. Biće to dobar član ekipe koju ćemo da afirmišemo kroz ABA ligu i Evrokup. Imaće priliku da se pokaže, a i sasvim dovoljno vremena da se adaptira na Radnički. Podsećam da je pozvan u reprezentaciju, a ima za sobom dobru sezonu u Vojvodini”, rekao je trener Radničkog Miroslav Nikolić.

Kragujevčani su u petak doveli prvo pojačanje, na mestu pleja došao je Marko Marinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: