Marčić: Spreman za veliku scenu

Jedna od uzdanica fudbalskog Zemun u borbi za povratak u Prvu ligu je i talentovani vezista Milan Marčić.

Izvor: JT

Nedelja, 16.06.2013.

16:14

Default images

17-godišnji fudbaler je ovog proleća iz mladog tima prešao u A tim, gde se odmah istakao dobrim partijama.

Ova prelazna sezona mi je možda i najuspešnija u dosadašnjoj karijeri jer sam iz kadetske selekcije u decembru direktno prekomandovan u seniorsku ekipu Zemuna i nadam se da sam potpuno spreman da igram za seniore jer sam to i pokazao, naročito protiv Smedereva, Rada, Dorćola i Jedinstva”, smatra Marčić.

Talentovani fudbaler je izdvojio i svoje dve utakmice koje posebno pamti.

U mlađim kategorijama, sećam se utakmice protiv Voždovca kada sam dao sedam golova. U skorije vreme, istakao bih možda baš utakmicu za seniorski tim protiv Smedereva, kada sam dao gol i pogodio stativu. Što se tice mog daljeg statusa, zaista ne znam gde cu zaigrati naredne sezone, a moje želje su samo da odigram dobro i da nastavim da radim još više”, rekao je Marčić.

Marčić je u međuvremenu nastupio i za mladu selekciju Srbije.

Iz mlade reprezentacije nosim zaista mnogo lepih iskustava, jer tamo uvek nešto novo može da se nauči. To mi daje podstrek da radim još više”, rekao je Marčić.

17-godisnji plejmejker je objasnio i kakva igra mu leži i na koga se ugleda.

Najviše mi odgovara ofanzivni stil igre, sa što više šansi i golova, kao na primer sto se igra u engleskoj i nemačkoj ligi. Kada sam bio mladi, omiljeni igrač bio mi je Roberto Karlos, dok su mi sada idoli Hulk i Džerard”, objasnio je Marčić.

Mladi vezista je rekao i koju ligu u Evropi smatra najkvalitetnijom.

Po mom mišljenju, najbolja evropska liga je španska Primera, jer se tamo najviše koristi tehnika, a tu je i prepoznatljiva španska pas igra”, zaključio je Marčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: