Crvena zvezda je na krovu Evrope!

Vaterpolisti Crvene zvezde zaokružili su fantastičnu sezonu na savršen način, prvom titulom Lige šampiona u istoriji kluba.

Izvor: A. Gutoviæ

Subota, 01.06.2013.

19:41

Default images

Ekipa Dejana Savića je u finalu na Banjici posle sjajnog duela i velike borbe savladala favorizovani dubrovački Jug sa 8:7 (2:2, 1:1, 3:3, 2:1).

Zvezda je neverovatnu sezonu završila osvojivši trofeje u svim takmičenjima u kojima je nastupala. U finalu Kupa pobeđen je Partizan, u finalu domaćeg šampionata pao je Radnički, a sada i najveći favorit od početka sezone za titulu u Ligi šampiona.

Starsport
Finalni duel protekao je u velikoj borbi, ali Zvezdini vaterpolisti su tokom celog toka utakmice delovali kao bolji tim. Igrali su, kao i tokom cele sezone, fantastičnu kombinovanu odbranu, Prlainović je navlačio igrače na sebe i svojim saigračima znatno olakšavao posao, a ponovo je 'roletnu' ispred gola spustio Denis Šefik.

Najefikasniji u beogradskom klubu bio je Duško Pijetlović sa dva gola, dok su po jedan postigli Nikola Rađen, Andrija Prlainović, Boris Vapenski, Viktor Rašović, Strahinja Rašović i Marko Avramović. Jug je predvodio Nikola Janović sa tri gola, dva je postigao Miho Bošković, a po jedan Maro Joković i Nikša Dobud.
Starsport
Duel je loše počeo po srpskog šampiona. Janović je preko duplog bloka strahovitim udarcem doveo Jug do prednosti. Usledio je odličan period u igri crveno-belih. Pijetlović je izjednačio nakon sjajne asistencije Prlainovića, a preokret je doneo Nikola Rađen takođe u situaciji sa igračem više.

Do kraja prve deonice Jug je imao nekoliko prilika sa igračem više, a iskoristio je samo jednu – Joković je izjednačio na 2:2.
Starsport
U drugoj deonici ekipa Dejana Savića propustila je priliku da se odlepi. Počelo je fantastičnim golom Andrije Prlainovića, imali su crveno-beli nakon toga tri napada i prilike da povedu prvi put sa dva gola viška, ali nisu uspeli i to je kaznio Janović svojim drugim golom.
Starsport
Ono što nisu uspeli u drugoj, vaterpolisti Crvene zvezde uradili su u trećoj deonici. Strahinja Rašović pogodio je za 4:3, a onda je Pijetlović nakon prelepe akcije povećao na velikih 5:3.

Tu je međutim Zvezda stala, a Jug je polako počeo da se vraća. Bošković je u sutiaciji sa dva igrača više postigao svoj prvi gol, izjednačio je Nikša Dobud sa pozicije centra, a potpuni preokret doneo je nezaustavljivi Janović svojim četvrtim golom.

Izjednačenje Zvezdi pred poslednju deonicu doneo je Viktor Rašović sa desnog krila.
Starsport
Poslednja četvrttina donela je, kao što se i očekivalo, veliku dramu. Počelo je prvim golom na utakmici Borisa Vapenskog, ali Bošković je nakon trominutnog napada izjednačio.

Delovalo je da će igrački kvalitet i iskustvo Juga biti presudni u finišu, ali tako nije mislio Avramović koji je sjajnim golom dva i po minuta pre kraja doneo 8:7 crveno-belima. U samom finišu i publika je odradila svoj deo posla, Zvezda je uz sjajnu podršku igrala neverovatnu odbranu pa Jug nije uspeo do kraja da savlada maestralnog Šefika na golu i veliko slavlje moglo je da počne.

U meču za treće mesto, koji je prethodio finalu, ‘crno-beli’ su poraženi od Barselonete sa 11:10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

514 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: