Partizanove prepreke do Lige šampiona

'Crno-beli' su u prethodnih pet pokušaja jednom stigi do elitnog takmičenja, tri puta igrali u Ligi Evrope a samo jednom završili nastup u Evropi tokom leta.

Kao i prethodnog leta, Partizan je među ekipama koje su povlašćene u dve runde, ako stignu do poslednje prepreke, verovatno neće biti u prilici da dobiju rivala slabijeg rejtinga.

Izvor: B92

Sreda, 22.05.2013.

21:49

Default images

U prvoj rundi igraće prvaci zemalja sa dna liste evropskih liga, Farskih Ostrva (EB Strejmur), Jermenije (Širak Gjumri), Andore (Lusitanos) i San Marina (Libertas, Tre Pene ili La Fjorita).

Dva tima će u drugo kolo kvalifikacija u kojem se u takmičenje uključuju i 'crno-beli'. Prvak Srbije biće nosilac pa su među potencijalnim rivalima Dinamo Tbilisi (Gruzija), Željezničar Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Hafnafjordur (Island), ETO Đer (Mađarska), Nju Sejnts (Vels), Sligo Rovers (Irska), Šahtjor Karaganda (Kazahstan), Skenderbeg Korča (Albanija), Birkirkara (Malta), Kliftonvil (Severna Irska), Daugava Daugavpils (Letonija), Kalju Nome (Estonija), Sutjeska Nikšić (Crna Gora), prvaci Makedonije (Vardar Skoplje ili Horizont Turnovo) i Luksemburga (Fola Eš, Dudelanž ili Ženes d Eš) i dva pobednika prve runde.
partizan.rs
U trećoj rundi je Partizan, ako do nje dođe, ponovo nosilac, a pored timova koji učestvuju u prva dva kola 'u šešir' bi mogli šampioni Moldavije (Šerif Tiraspol), Slovenije (Maribor), Slovačke (Slovan Bratislava), Švedske (Elfsborg), Izraela (Makabi Tel-Aviv), Norveške (Molde), Finske (HJK Helsinki), Litvanije (Ekranas Panevežis) i Azerbejdžana (Neftči Baku).

Do trećeg kola 'crno-beli' su nosioci, u četvrtom, plej ofu, ako do njega dođu, biće verovatno u drugom šeširu. Partizan ima koeficijent 17,425, pa bi u deset timova u plej ofu, ako bi, naravno, svi favoriti prolazili, bio na osmom mestu. Bolji od prvaka Srbije po učinku samog kluba ali i klubova iz iste zemlje, su BATE Borisov (Belorusija), Seltik Glazgov (Škotska), Steaua Bukurešt (Rumunija), APOEL Nikozija (Kipar), Dinamo Zagreb (Hrvatska) i šampion Češke (Viktorija Plzenj ili Sparta Prag).

Prvenstva Švajcarske i Poljske nisu završena pa od toga ko će biti prvak zavisi i da li će Partizan biti sedma, osma ili deveta ekipa po 'rejtingu'. U švajcarskoj ligi je sa šest bodova više, tri kola pre kraja u vođstvu Bazel, sa rejtingom 59.785, ispred Grashopersa (7.285), Bazel bi išao ispred a Grashopers iza Partizana. U Poljskoj se za trofej bore Legija iz Varšave (13.650) i Leh iz Poznanja (23.650), Legija ima pet bodova više, tri kola pre kraja.
StarSport
Realno bi bilo da ekipa Vuka Rašovića završi na osmom mestu među učesnicima 'puta šampiona' u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Pre plej ofa će, bar je tako bilo prethodnih godina, biti 'pomeranja' na listi zbog eventualnih eliminacija favorita u drugom i trećem kolu.

Partizan će svakako biti nosilac u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, 16/17. i 23/24. jula, ako 'crno-beli' budu uspešni, i u trećem, 30/31. jula i 6/7. avgusta. Ako se šampion Srbije plasira u plej of, 20/21. i 27/28. avgusta, najverovatnije će biti u 'slabijem šeširu'.

Žreb prvog i drugog kola na programu je 24. juna, određivanje parova treće runde 19. jula, a žreb plej ofa 9. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: