EL: Beograd domaćin fajnal-fora?

Beograd je jedan od mogućih domaćina fajnal-fora Evrolige sledeće sezone, a kao konkurenti spominju se Sankt Peterburg i Kaunas.

Izvor: B92

Utorak, 14.05.2013.

14:53

Default images

London je trebalo da bude domaćin i sledećeg završnog fajnal-fora, ali ove sezone pokazalo se da u Engleskoj jednostavno nema interesovanja za košarku, pa je poseta bila zaprepašćujuće mala.

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu u razgovoru sa novinarima rekao je da bi alternative prestonici Engleske mogli da budu Beograd i Kaunas.

O organizaciji fajnal-fora sa Bertomeuom je razgovarao i predsednik CSKA Andrej Vatutin.

“Po informacijama koje imam, fajnal-for sledeće godine sigurno neće biti u Londonu. Kako će Evroliga to rešiti, još ne znam. Po mom mišljenju, koje sam i saopštio Đordiju, rešenje bi mogao da bude Sankt Peterburg. Ima odličnu dvoranu u kojoj se održavalo SP u hokeju, a to je i lep grad. Druga dobra varijanta bio bi Beograd, Arena prima 23 hiljade ljudi. Mislim da bi, nezavisno od toga ko se plasira, tribine u Beogradu bile pune”, kaže Vatutin.

Godine 2005. na Evropskom prvenstvu Beogradska arena bila je puna na svakom meču, iako je Srbija ispala još u grupnoj fazi u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: