O'Saliven: Kao u Hariju Poteru

Svetski šampion u snukeru Roni O'Saliven nije siguran da li će sledeće godine braniti titulu u Šefildu, ali kaže da ima kvalitet da osvoji još neki trofej.

Izvor: B92

Utorak, 07.05.2013.

11:17

Default images

"Ne mogu da kažem da ću igrati i sledeće godine u Šefildu, pošto mi je prijala pauza. Sada ću da uživam u jednoj od najneverovatnijih stvari koju sam ikada uradio – odbrani titule svetskog šampiona", rekao je O'Saliven.

O'Saliven je u ponedeljak osvojio petu titulu svetskog šampiona u snukeru pošto je u finalu pobedio Berija Hokinsa sa 18:12. On je do sada igrao pet finala na Krusiblu i u svakom je pobedio.

O'Saliven, koji se u Šefildu takmičio prvi put posle pauze od 11 meseci, jedan je od samo trojice igrača koji su uspeli da odbrane titulu svetskog šampiona. Pre njega to je pošlo za rukom Stivenu Hendriju i Stivu Dejvisu.

"Imam kvalitet da osvojim još titula, ali to nije lako. U pojedinim trenucima na turniru moja igra nije bila dobra. Ali posle dve godine rada sa (sportskim psihijatrom) Stivom Pitersom, uspeo sam kao nikada do sada da kontrolišem emocije, što mi je pomoglo da dođem do titule. Ovo je kao san, kao priča iz Harija Potera", rekao je on.

Svetski šampion je prošle nedelje rekao da je spreman da se povučen iz takmičenja, ali je posle polufinalne pobede protiv Džada Trampa najavio da će tu odluku preispitati.

"Pobeda u Šefildu obezbedila mi je 'vajldkartu' za Masters. To mi je dalo priliku da se vratim takmičenju ako želim. Nameravam da igram na manjim turnirima, a u decembru, januaru, ću znati šta ću da radim i da li i dalje imam želju da igram", rekao je on.
Beta/Xinhua/Wang Lili
O'Saliven je rekao da mu je Hokins pružio snažan otpor u finalu.

"Tokom turnira u Šefildu morate da se suočite sa svojim strahovima, zato je teško osvojiti Svetsko prvenstvo. U finalu sam mogao sve da izgubim. Pričali su da će biti formalnost, ali svi koji prate snuker znaju koliko je Beri dobar igrač. Stavio me je pod veliki pristisak, morao sam da pravim velike brejkove. Prošle godine sam prikazao najbolju igru, ali ove godine moji udarci iz daljine nisu bili dobri, defanzivna igra nije bila kao prošle godine, verovatno jer nisam igrao skoro godinu dana".

Mnogi smatraju O'Salivena najtalentovanijim igračem u istoriji snukera, ali on je rekao da je Stiven Hendri najbolji igrač svih vremena.

"On je za mene najbolji igrač i nikada više takvog nećemo videti. On je bio sjajan. Ja sam više kao Aleks Higins, previše smo temperamentni da bismo bili kao mašine. Ali, pomalo sam pokušao da postanem mašina. Menjam se kao vreme u Britaniji. Pretpostavljam da ću dobiti malo mesto u istoriji snukera", rekao je petostruki svetski šampion.

"Mnogi komentarišu moje ponašanje, ali voleo bih da provedu nekoliko dana na mom mestu... Možda će im biti lako, ali ja se borim – voleo bih da mogu da osetim ono što oni vide", dodao je O'Saliven.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: