BL: Domaćini 5/5, dramatično na dnu

U pet mečeva Bundeslige koji su odigrani u subotu, svi domaćini su ostvarili pobede, a među njima i lider Bajern.

Izvor: AK

Subota, 27.04.2013.

17:21

Default images

Bavarci su minimalnim rezultatom savladali Frajburg i ugrozili šanse rivala da izbori mesto u Ligi šampiona.

U derbiju dana Bajer je takođe sa 1:0 nadigrao Verder i učvrstio se na trećem mestu, dok su Augzburg i Hofenhajm ostvarili važne pobede u borbi za opstanak. Najefikasnije je bilo u Volfsburgu gde je Menhengladbah poražen 3:1.

Bajern Minhen i Bajer Leverkuzen su golovima Đerdana Šaćirija i Štefana Kislinga (penal) u prvom poluvremenu savladali na svojim terenima Frajburg i Verder. Bavarci su odmarali Robena, Nojera, Alabu, dok su Riberi i Gomes šansu dobili u drugom poluvremenu.

Volfsburg je gotovo obezbedio opstanak ubedljivom pobedom nad Borusijom iz Menhengladbaha, koju je slomio polovinom drugog dela. Bilo je 1:1, golovima Arnolda i Mlape, da bi u roku od 15 minuta najiskusniji doneli veliku pobedu. Strelci su bili Ivica Olić i DIjego.

Velike pobede ostvarili su Augzburg i Hofenhajm. Prvi je sa 3:0 razbio Štutgart, golovima Moldersa, De Jonga i Đija u poslednjih pola sata igre, dok je drugi golovima Vajsa i Salihovića sa 2:1 nadigrao Nirnberg.

Augzburg ima 30 bodova, koliko je osvojila i Fortuna, koja kasnije dočekuje Borusiju Dortmund. Hofenhajm ima tri boda manje od rivala i izgledne šanse da se domogne sigurne zone u kojoj je tim iz Diseldorfa.

Bundesliga, 31. kolo:
Augzburg – Štutgart 3:0
Molders 61, De Jong 83, Đi 85
Bajern – Frajburg 1:0
Šaćiri 35
Hofenhajm – Nirnberg 2:1
Vajs 11, Salihović 20 – Simons 58p
Bajer – Verder 1:0
Kisling 35p
Volfsburg – B. Menhengladbah 3:1
Arnold 34, Olić 61, Dijego 75 – Mlapa 52
18:30 Fortuna – B. Dortmund

nedelja:
15:30 Majnc – Ajntraht
17:30 Šalke - Hamburg

petak
Grojter Firt – Hanover 2:3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: