Trofej Kupa Evrope u Kragujevcu!

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili su Kup Evrope posle pobede u revanš meču nad Florencijom od 7:6.

Izvor:

Subota, 06.04.2013.

21:08

Default images

Kragujevčani su sebi značajno olakšali posao pobedom od 8:4 u prvom meču u Firenci, da bi na svom bazenu samo potvrdili osvajanje trofeja u debitanskoj sezoni u evro takmičenjima.

Domaći su igrali timski, čemu svedoči i lista strelaca, Filipović i Zloković postigli su po dva gola, dok su Udovičić, Gak i Đorđe Filipović postigli po jedan. Kod gostiju najbolji su bili Bini i Fulvio sa po dva pogotka.

Radnički je tako postao drugi klub iz Srbije, posle Partizana, koji je osvojio ovo takmičenje.

Kragujevčani nisu dozvolili Italijanima da povedu, tokom celog meča su rutinski kontrolisali rezultat i na kraju stihli do zaslužene pobede i istorijskog trofeja.

"Čestitam od srca svim vaterpolistima Radničkog na osvajanju Kupa Evrope. Najzaslužniji za ovo je Vanja Udovičić idejni tvorac kluba", napisao je Mlađan Dinkić na svom tviter profilu.
Starsport
Kapiten vaterpolista Radničkog Vanja Udovičić rekao je posle osvajanja Kupa Evrope da je taj trofej kruna ambicioznog projekta i dodao da mu je drago što je osvojio jedan od retkih pehara koji su mu nedostajali u karijeri.

"Drago mi je što je cela Srbija uživala, ispunili smo sva očekivanja. Hvala svim igračima i navijačima, kao ljudima koji su pomogli ovaj projekat. Ovo je kruna svega. Velika je stvar za Srbiju osvajanje evropskog trofeja. Meni je ovaj trofej falio na klupskom nivou. Drago mi je zbog Kragujevca, ovaj grad i Šumadija to zaslužuju", rekao je Udovičić.

Trener Kragujevčana Dejan Udovičić izjavio je da je uspeh Radničkog nezabeležen u dosadašnjoj istoriji evropskog vaterpola.

"Moramo da znamo da smo tek pre godinu dana počeli da pravimo klub i zato je ovakav uspeh nezabaležen. Čestitke zaslužuju svi igrači, navijači, kao i ljudi u klubu. Tajna uspeha je specifična filozofija igre, ali i pravi odnos sa igračima. Oni veruju meni kao i ja njima, to je simbioza koja dovodi do uspeha", zaključio je trener Radničkog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: