Pistorijus može da se takmiči!

Južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus, kome se sudi za ubistvo devojke, dobio je dozvolu da putuje i takmiči se u inostranstvu.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.03.2013.

12:10

Default images

Advokatski tim čuvenog paraolimpijca, poznatog i kao "Blejd raner", uložio je žalbu na raniju odluku suda o kauciji i zabrani putovanja, koja je danas usvojena.

Sudija Bert Rem rekao je da Pistorijus mora da obavesti nadležne nedelju dana ranije ukoliko želi da izađe iz zemlje. Takođe neophodno je da vrati pasoš sudu najduže 24 sata po povratku u Južnu Afriku.

Advokati 26-godišnjeg atletičara kažu da on trenutno nema planove da se takmiči, ali da će možda uskoro morati kako bi zaradio novac.

Pistorijus je 14. februara ove godine ubio svoju devojku Rivu Stenkamp u kući u Pretoriji. Osam dana kasnije pušten je, uz kauciju, da se brani sa slobode. On tvrdi da namera nije postojala već da je mislio da je provalnik. Sa druge strane, tužioci ostaju pri tvrdnji da se radi o ubistvu s predumišljajem.

Pistorijus mora ponovo da se pojavi pred sudom 4. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: