Posle "petice" u Pragu, Savicevic razocaran

Izvor: B92, Glas javnosti

Nedelja, 08.09.2002.

09:16

Default images

Jugoslovenska fudbalska reprezentacija dozivela je tezak poraz u prijateljskom mecu sa selekcijom Ceske od 5:0.

Mec na stadionu "Letna" u Pragu pratilo je nekoliko hiljada gledalaca a golove za domacu ekipu postigli su Smicer u 1. Ujfalusi u 21. i 56. i Barosa u 52. i 79.minutu.

Da nece ici na dobro, mnogobrojni navijaci u Jugoslaviji mogli su da se uvere vec u prvom minutu kada su Cesi dosli do gola ( strelac Smicer – sjajan volej) nakon odlicne akcije, u kojoj su vidjene dve »stikle« Rosickog i Poborskog, a lopta prolazila kroz noge dvojice igraca nase odbrane. Savicevic se odlucio da utakmicu pocne ista postava koja je pobedila selekciju BiH u Sarajevu, uz jednu izmenu - umesto Mihajlovica ( koji je obnovio povredu na treningu) mec je poceo Goran Bunjevcevic.

To je bio samo uvod i potpunu dominaciju Ceha, koji su radili bukvalno sta su hteli tokom celog meca. Plavi su u mecu imali samo jedan ozbiljan udarac na gol ( Milosevic). Seriju je nastavio Ujfalusi u 21.minutu posle prekida koji je izveo Rosicki,i sa deficitom od 2:0 otislo se na ( na kako za koga) zasluzen odmor. U drugom poluvremenu nastavak agonije – jos dva gola primljena su iz prekida posle centarsuteva ( strelci omaleni Baros i ponovo Ujfalusi), da bi katastrofu plavih i bruku, overio Baros slalomom kroz odbranu nase reprezentacije .

Ako je mec u Pragu zakazan sa ciljem da selektor Savicevic rascisti poslednje dileme pred kvalifikacije za evropsko prvenstvo koje pocinju za mesec dana – onda treba reci da je tek sada sve nejasno. Odbrana spora i nesigurna, »tanka » u prekidima ( 3 gola primljena iz takvih situacija), srednji red »nevidjen« bez ijedne lopte za napadace - mnogo problema u svim linijama , a mec u Napulju sa »uvek neugodnim Italijanima« se blizi.

Savicevic razocaran...

Selektor plavih Dejan Savicevic bio je vidno razocaran i potisten posle debakla 

" Sta da kazem... Rani golovi Ceske omogucili su im da igraju lakse i mirnije. Moze da se izgubi, pogotovo od dobre ekipe kao sto su Cesi, ali ne na ovakav nacin. Nisam zadovoljan zalaganjem igraca i to je ono sto me najvise boli. U drugom poluvremenu pokusali smo da igramo ofanzivnije, ali smo primili dva gola iz prekida i to je bio element igre u kojem smo posebno podbacili - rekao je Savicevic a prenosi Glas Javnosti.

Kako se sada pripremiti za Italiju?

" Sigurno ce biti tesko spremiti se za tako vaznu utakmicu posle ovako teskog poraza. Pokusacemo da otklonimo greske i oporavimo ekipu do utakmice u Napulju, ali pre svega mora da se promeni odnos prema igri" - podvukao je selektor Savicevic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: