Ćurčić izabrao Orliće za provere

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić saopštio je spisak od 23 igrača za naredne prijateljske utakmice s Holandijom i Bugarskom.

Izvor: AK

Četvrtak, 14.03.2013.

13:08

Default images

Utakmica s Holandijom igra se 22. marta u Harkemu, a u Bugarskoj 26. marta u Loveču. Igrači će se okupiti u Beogradu u ponedeljak, a u Holandiju će otputovati u sredu.

Među novim imenima su mladi igrači Rada, Lazar Marković i Uroš Đurđević, koji je blistao pre desetak dana protiv Crvene zvezde.

Mlada reprezentacija Srbije priprema se za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj.

Reprezentacija Srbije takmiči se u kvalifikacionoj Grupi 9 sa selekcijama Italije, Belgije, Kipra i Severne Irske. Prvi meč odigraće 5. septembra na Kipru.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Nikola Perić (Hajduk Kula), Đorđe Lazović (Javor), Marko Dimitrijević

Odbrana: Nikola Aksentijević (Vitese), Marko Petković (OFK Beograd), Uroš Ćosić (Peskara), Aleksandar Pantić (Crvena zvezda), Uroš Spajić
(Crvena zvezda), Lazar Ćirković (Rad), Uroš Vitas (Rad), Slobodan Lalić (Hajduk Kula)

Sredina terena: Darko Brašanac (Partizan), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Goran Čaušić (Eskisehirspor), Miloš Jojić (Partizan), Aleksandar
Kovačević
(Spartak), Nemanja Radoja (Vojvodina), Andreja Mrkela (Eskisehirspor), Filip Malbašić (Hofenhajm),

Napad: Đorđe Despotović (Spartak), Aleksandar Mitrović (Partizan), Luka Milunović (Crvena zvezda), Uroš Đurđević (Rad). Selektor Ćurčić istakao je da postoje problemi sa igračima u ovom uzrastu, jer ne igraju konstantno u svojim klubovima.

"Postoje oscilacije u takmičarskoj formi. Moramo da vodimo računa da nekoga ne otpišemo zbog toga što u klubu nije odigrao poslednjih pet utakmica", rekao je Ćurčić.

On je istakao da su Holandija i Bugarska "dva veoma različita" protivnika" i da je to dobro, jer će njegova ekipa imati priliku da igra na dva načina.

"Posle premijernog okupljanja ove generacije i prijateljske utakmice u Izraelu (0:0), početkom februara, imali smo sasvim dovoljno vremena da se uverimo u mogućnosti igrača i da sada imamo jasniju sliku. Videli smo tada dosta pozitivnih stvari, ali i greške koje moramo da otklanjamo do jesenjeg starta kvalifikacija", rekao je Ćurčić.

O kadrovskoj situaciji, selektor Ćurčić rekao je:

"Imamo problem sa golmanima, jer ne brane u svojim klubovima. Đorđe Lazović iz Javora je jedini golman koji redovno brani, a rođen je 1992. godine i ima pravo igranja za selekciju ispod 21 godine. S druge strane, raduje me forma i kvalitet napadača. Ta pozicija dugo je bila problem u selekcijama, a sada postoji mogućnost da to bude jači deo tima i da možda uslovi određene promene u sistemu igre. Zbog forme i kvaliteta u konkurenciji za napada sada su i dvojica igrača rođenih 1994. godine, Aleksandar Mitrović (Partizan) i Uroš Đurđević (Rad), koji će biti sa nama u dve utakmice, uz dogovor i dozvolu selektora Ljubinka Drulovića".

Selektor Ćurčić obrazložio je još neke od poziva upućenih za mečeve protiv Hočandije i Bugarske.

"Na spisku su Čaušić i Malbašić, igrači koji su pod suspenzijom UEFA, ali smo odlučili da ih pozovemo i uključimo u stvaranje tima. U suprotnom moglo je da se dogodi da se prvi put timu priključe tek po isteku suspenzije, u novembru, pa da tek prolaze adaptaciju. Ovim pozivom na to smo reagovali preventivno. Ima još naših poteza vezanih za spisak kojima potvrđujemo da gledamo malo dalje od dve martovske utakmice jer je naša obaveza da stvorimo tim, igru i kolektiv do septembra kad počnemo da igramo za bodove. Mislim na Nikolu Aksentijevića, koji prolazi težak period u Viteseu, bori se za status, baš kao i Nikola Mijailović u Crvenoj zvezdi. Oni kvalitetom zaslužuju da budu deo reprezentacije i naša obaveza je da im se pomogne u svakom, a posebno u teškim trenucima - zaključio je selektor Ćurčić.
Okupljanje mlade reprezentacije Srbije zakazano je za ponedeljak, 18. Mart, u 12 sati, u beogradskom hotelu „M", a put Holandije ekipa će poći u sredu, 20. Marta, u ranim jutarnjim satima"
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: