Krvava palica u kući Pistorijusa

Južnoafrička policija pronašla je u kući Oskara Pistorijusa, koji je optužen za ubistvo svoje devojke Reve Stenkamp, okrvavljenu palicu za kriket, prenosi AFP.

Izvor: JT

Nedelja, 17.02.2013.

10:19

Default images

26-godišnji paraolimpijac je u petak optužen za ubistvo sa predumišljajem, samo dan pošto je Stenkampova pronađena mrtva u njegovoj kući u Pretoriji, sa četiri prostrelne rane.

Izvori lokalnih medija bliskih policiji potvrdili su da je na palici bilo mnogo krvi, a za sada se ne zna ko ju je i za šta koristio. Takođe, izvor blizak istazi je dodao da je glava ubijene Stenkampove bila smrvljena.

Policija za sada istražuje da li je Pistorijus upotrebio tu palicu u napadu na Stenkampovu ili se ona njom branila. Prvobitni izveštaji da je Pistorijus ubio Stenkampovu misleći da je provalnik su negirani, a poslednje informacije ukazuju upravo suprotno.

Sumnjamo da je prvi hitac ispaljen u spavaćoj sobi i da ju je pogodio u kuk. Ona je potom otrčala i zaključala se u kupatilu, a da ja on ispalo još tri hica, koji su je pogodili u glavu, ruku i šaku“, rekao je jedan izvor iz policije.
Beta/AP
Pojedini mediji objavili su i informaciju da je Pistorijus navodno izneo Stenkampovu iz kupatila i odneo niz stepenice i pokušao da joj da veštačko disanje. Takođe se navodi da je devojka još uvek davala znakove života kada su obezbeđenje i komšije stigli do kuće južnoafričkog sprintera, ali da je preminula nedugo zatim.

Pistorijus je u petak i zvanično optužen za ubistvo, ali će prvo saslušanje biti održano u utorak i on će do tada biti u pritvoru. Južnoafrički sprinter je negirao optužbe da je počinio ubistvo sa predumišljajem preko svojih predstavnika, ali se nije više oglašavao. Ukoliko bude osuđen, Pistorijus bi mogao da provede ostatak života u zatvoru, a njegova porodica je nagovestila da će na saslušanju reći da nije kriv za zločin koji mu se stavlja na teret. Njegov otac Henke je, takođe, rekao da je njegov sin reagovao instiktivno.

Nema sumnje da nema osnova za takve optužbe i da slučaj, kao i forenzički dokazi, odbacuju mogućnost ubistva sa predumišljajem, ali i bilo kakvog ubistva“, rekao je Arnold Pistorijus, stric južnoafričkog atletičara.

Pistorijus je ušao u istoriju prošle godine kada je postao prvi čovek koji je sa obe amputirane noge učestvovao na Olimpijskim igrama. U Londonu je stigao do polufinala na 400 metara i finala u štafeti 4x400 metara.

Uoči Olimpijskih igara u Londonu u jednom intervjuu je otkrio da zbog toga što živi u Južnoj Africi konstantno strahuje za svoju bezbednost. Tada je rekao da uvek spava sa pištoljem ispod jastuka, puškom pored prozora, te da pored svakih vrata ima bejzbol palicu ili palicu za kriket.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: