Čović: Đilas ne sme da kaže istinu

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da u Srbiji već 12 godina traje tortura Partizana nad ostalim klubovima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2013.

16:48

Default images

On se nije saglasio ni sa izjavom predsednika Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragana Đilasa da su oba kluba kriva zbog prekida finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća.

"Đilasova izjava je politička jer ne možete kao predsednik KSS, koji zastupa oba kluba, da dajate izjavu koja nije istinita. Incident su izazvali navijači Partizana i ne želim da dovodim u pitanje zvanične policijske izveštaje. Đilas nema hrabrosti da kaže istinu, a istina je da 12 godina traje tortura Partizana, državna i politička, nad ostalim klubovima u Srbiji“, rekao je Čović u izjavi Tanjugu.

On je dodao da su glavni krivci u tom „procesu“ KSS i sudijska organizacija Srbije”.

"Ponavljam, ovde se nažalost radi o političkom napadu onih koji su 12 godina podržavli diktaturu Partizana. Neću ima pominjati imena, ali od Tadića pa nadalje, jer je očigledno bila ideja da se Zvezda sruši. Sada kada se Zvezda podigla i želi na sportskom terenu da ostvari rezultat ponavlja se ista igra. Nije zadatak predsednika KSS samo da vrati dugove, nego da drži organizaciju onako kako treba, bez politika i sedenja na dve stolice, držeći navodni mir govoreći da su oba kluba kriva“, objasnio je Čović.

Predsednik Zvezde je rekao da ga je posebno iznenadilo to što je Đilas, iako direktan učesnik i očevidac događanja na partketu i van njega, dao izjavu na konferenciji za novinare u kojoj nije pomenuo neregularno suđenje.

"Zbog svih prepucavanja sa trenerom Partizana Duškom Vujoševićem poslao sam pismu Đilasu, koje on nikada nije spomenuo. U tom pismu bio je konstruktivan predlog kako da prevaziđemo situaciju. Nikada nije zakazao sastanak da bismo našli rešenje i prevazišli situaciju“.

Ccović je rekao da je taj klub oduvek želeo da ima normalne odnose sa Partizanom čemu svedoči slučaj Nenada Miljenovića, kada crveno-beli uprkos neplaćenim dugovanjima nisu blokirali račun komšijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

226 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: