Bajern - Partizan 3:1

Izvor: B92

Utorak, 27.08.2002.

21:37

Default images

Fudbaleri Partizana porazeni su od Bajerna i u revans utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu sampiona. Na olimpijskom stadionu u Minhenu pred oko 20.000 gledalaca (nekoliko stotina navijaca Partizana) nemacki tim je slavio sa 3:1. Golove za Bajern postigli su Balak u 27.,Elber u 70. i Salihamidzic u 74. minutu iz penala. Jedini gol za crno-bele postigao je Damir Cakar u 72. minutu.

Igraci Partizana dobro su poceli utakmicu i imali veci posed lopte u prvih dvadeset minuta utakmice. Prvu sansu imao je Danko Lazovic, kada se nasao u dobroj poziciji za sut, ali je kao i u slicnoj prilici u Beogradu u prvom mecu sutirao pored gola sa 4-5 metara. Nemci su na ovoj utakmici igrali "sa pola snage" i iz druge prilike u 27. minutu lako postigli gol.

Posle odlicne akcije Balak je sutirao sa oko 15 metara i pogodio desni ugao golmana Radovana Radakovica. Do kraja prvog dela igre Partizan je pokusavao preko Cirkovica sa desne strane, ali je igrac crno-belih u nekoliko navrata slabo centrirao preko Lazovica i Ilijeva koji su u dobroj poziciji cekali loptu u petercu domaceg tima.

U drugom poluvremenu prvu sansu imao je Lazovic, kada je sa 15-ak metara uputio sut koji je Kan prilicno lako odbranio. Isti igrac imao je novu priliku u 55. minutu, kada je posle guzve u sesnaestercu Bajerna sutirao sa 10-ak metara, ali je i taj udarac odbranjen. Prvu sansu za Bajern u nastavku meca imao je Brazilac Djovani Elber u 57. minutu ali je njegov sut sa pet metara odbranio Radakovic. U 70. minutu Elber je povecao vodjstvo Bajerna, posle odlicne polukontre domacih.

Damir Cakar je samo nekoliko minuta po ulasku u igru smanjio na 2:1 u 72. minutu, dok je najzanimljiviji period utakmice zavrsio Hasan Salihamidzic samo dva minuta kasnije golom iz jedanaesterca, psoe prekrsaja nad Balakom. Do kraja meca igraci Bajerna krenuli su ofanzivnije i lako prolazili pored odbrane crno-belih ali je rezultat stao nepromenjen. Poslednu priliku na utakmici imao je Lazovic u 90. minutu ali je posle asistencije Cirkovica sa desne strane sutirao pravo u Olivera Kana.

Bavarci su tako sa ukupnih 6:1 prosli Partizan i plasirali se u Ligu sampiona, dok ce crno-beli nastaviti takmicenje u Evropi u 1. kolu UEFA kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: