Šlirencauer za istoriju u Harahovu

Austrijanac Gregor Šlirencauer ispisao je nove stranice istorije pobedom na prvim ski letovima u Harahovu, postavši rekorder po broju trijumfa u Svetskom kupu.

Izvor: JT

Nedelja, 03.02.2013.

11:38

Default images

Šlirencauer je u Češkoj došao do 47. pobede u elitnom takmičenju i tako je nadmašio legendarnog Matija Nikenena, koji je taj rekord držao od 1989. godine.

23-godišnji Austrijanac se sa Nikenenom izjednačio prošlog vikenda u norveškom Vikersundu, a iako nije uspeo iz prvog pokušaja da ga pretekne, to je učinio već iz drugog.

Prvi letovi u Harahovu je trebalo da budu održani u subotu, ali su zbog jakog vetra odloženi za nedelju. Šlirencauer je tada došao do sedme pobede u ovogodišnjem Svetskom kupu, zahvaljujući letovima od 193,5 i 211 metara, sa 0,3 boda prednosti u odnosu na Slovenca Roberta Kranjeca. Njima dvojici se na podijumu pridružio miljenik domaće publike Jan Matura.

Posle prve runde, Šlirencauer je vodio ispred Kranjeca i Norvežanina Andreasa Stjernena. U nastavku, Matura je zahvaljujući manjoj kompenzaciji zbog vetra uspeo da nadmaši Sjternena, da bi Kranjec imao let od 204 metara, zahvaljujući kojem se probio na vrh pre nego što je red došao na mladog Austrijanca. Šlirencauer je tada leteo do 211 metara, ali je uprkos lošijim ocenama i kompenzaciji zbog vetra na kraju došao do zaslužene pobede.

Stjernen je morao da se na kraju zadovolji četvrtim mestom, ispred dvojice Slovenaca Petera Prevca i Jaka Hvale, dok su sedmo mesto podelili Nemac Mihael Nojmajer i Volfgang Lojc iz Austrije. Prvu desetoricu kompletirali su Kamil Štoh iz Poljske i još jedan Austrijanac Martin Koh.

U generalnom plasmanau, Šlirencauer sada ima 1.100 bodova, a prate ga Norvežanin Anders Bardal sa 757 i Zeverin Frojnd iz Nemačke, koji je sakupio 656.

Drugi letovi u Harahovu na programu su već od 14 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: