Čović: Džajić me nije ni dotakao

Niko mi nije udario šamar, čak me nije ni dotakao niko, tako je Nebojša Čović u „Utisku nedelje“ odgovorio na pitanje da li ga je Dragan Džajić ošamario.

Izvor: SO

Nedelja, 27.01.2013.

22:56

Default images

„Gospodin Džajić je bio previše uzbuđen, koristio je reči koje mu ne priliče, a onda je pokušao da inscenira fizički obračun, što sam ja zahvaljujući svom iskustvu i brzini uspeo da izbegnem“, rekao je Čović.

"Džajić je krenuo na mene, ali mislim da je jako ružno da ja to opisujem – ne zato što to meni smeta, već zato što šteti Fudbalskom klubu Crvena zvezda. Svakako mislm da je sve to što se pojavilo u medijima bilo naručeno. Predimenzioniran je ceo incident koji je ružan za Zvezdu, do tog momenta sve je manjeviše funkcionisalo u normalnim okvirima. Nemam nameru da napuštam fudbalski klub i nemam nameru da uslovljavam da li će raditi ovaj ili onaj“, dodao je Čović govoreći o incidentu.

Predrag Sarić, glavni i odgovorni urednik Sportskog žurnala, bio je iznenađen kako se za ceo incident tako brzo pročulo.

„Mene je frapiralo to što je za deset minuta za to znao ceo grad, za to da se u kancelariji predsednika Crvene zvezde dogodila svađa, tuča... Mislim da je tamo bilo samo nekoliko ljudi i oni moraju da kažu kako je to ’istrčalo’ toliko brzo. Pre 25 godina vešto su krili Savićevića, Pančeva itd. od Partizana u okolini Beograda, a sada je u tom klubu sve toliko otvoreno, brže nego na Tviteru se objavljuju informacije. Svaki tim funkcioniše kao porodica, a ovo govori da u Zvezdi nije sva tako idealno kao što nam se činilo u prvih 7-10 dana“.

Jedno od navodnih neslaganja između Džajića i Čovića jeste i eventualno smanjenje broja zaposlenih. Iako se u medijima pisalo da Džajić ne želi nikoga da otpušta, generalni srekretar Fudbalskog saveza Beograda Jovan Šurbatović ima drugačije informacije.

„Zvezda, kada je bila prvak Evrope, imala je svega sedamdesetak zaposlenih. Niko bolje od Džajića i Cvetkovića ne zna kako je sve to tada funkcionisalo. Imali smo avangardan menadžer za to vreme i ljude koji su bili modetni što se tiče organizacije kluba. Zato je nemoguće da Džajić sada smatra da Zvezda treba da ima 250-300 zaposlenih. Naprotiv, odgovorno vam tvrdim da on tako ne misli jer sam pričao sa njim o toj temi. Mislim da se u medijima generišu problemi i tamo gde ih nema“.

O istoj temi Nebojša Čović kaže:

„Gospodin Džajić se saglasio sa nekim stvarima, ali mi te stvari moramo da primenimo – imamo 200 zaposlenih, a treba da se svedemo na 100. Tih 200 zaposlenih po minimalnoj plati mesečno samo neto koštaju četiri i po miliona, a bruto osam miliona dinara. Pri tom imamo račun 300 dana u blokadi i ljude koje ne možemo da pustimo u penziju jer im nismo povezali radni staž tri i po godine. To se sve desilo u prethodnom periodu”.

Analizirajući trenutnu situaciju, Čović je rekao šta je potrebno učiniti da bi se klub podigao na noge.

„Interes Zvezde je kako da preživi. Ma koliko da je Crvena zvezda velika po imenu, nema šeika, nema onoga ko će doći sa koferom od 50 miliona evra i ostaviti anonimno ispred Zvezdinih vrata. Crvena zvezda mora da napravi novi sistem, mora da uđe u korporativni sistem u kojem je sve transparentno i u kojem je sve jasno. Naravno, i da vidimo kako ćemo da saniramo dugove. Ako ne postavimo dogovore kako treba, doživećemo još goru sudbinu nego pre šest meseci. Sukob nije počeo u sredu, počelo je oko fonda za pomoć Crvenoj zvezdi, ja nisam ništa hteo da radim bez dogovora s njim. Problemi su proistekli kada nismo uspeli da dovedemo dva igrača i nismo krenuli u deblokadu računa", rekao je Čović i dodao da Zvezda ima svoju fondaciju koja može da otvori račune i da ne vidi u čemu je tu problem.

"Zamena je teza, ja nikad nisam pozivao bivše Zvezdine igrače da pomognu novčano. Mi moramo da radimo na nov način, ovo su nova vremena i mora da se radi po ceo dan da bi se zaradio novac, svi moraju da budu maksimalno mobilisani. Neophodna je efikasnost u radu".

Potpredsednik FK Zvezda još je rekao da se neki mediji nekorektno odnose prema crveno-belima.

"Crvena zvezda je jedini klub u zemlji koji je uspeo da napravi finansijsku analizu za period od 1996. do 2012. godine. To je svim medijima podeljeno, ali uprkos tome neki mediji ‘felširaju’ i daju paušalne naslove. Tu lepo piše da je Zvezda sa 78 zaposlenih bila prvak Evrope, ali to su bila druga vremena, tada je cela država stajala iza tog projekta. Osim toga, imali smo i vanserijskog menadžera kluba, gospodina Cvetkovića. Vladimir Cvetković je gurnut u stranu, a ja priznajem dva vrhunska sportska menadžera kod nas – to su baš Cvetković i Žarko Zečević", kaže Čović.

Čović je apostrofirao pomoć Aleksandra Vučića, ali je naglasio da potpredsednik Vlade pomaže i Partizanu.

"Uspeli smo da skinemo dug za 4,5 miliona evra, ali moramo biti svesni da ne živimo više u starom vremenu. Nismo otišli u stečaj samo zahvaljujući toleranciji državnih organa. Da potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić nije pomogao Crvena zvezda bi potonula. Došla je Radna grupa, krenulo se sa analizama, sanacijama. Ne treba, naravno, zaboraviti da Vučić obezbeđuje pomoć i Partizanu", rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: